29 / 03 / 2024

Halkalı ve Güneşli'de metrekare birim fiyatları 5 bin TL'ye yükseldi!

Halkalı ve Güneşli'de metrekare birim fiyatları 5 bin TL'ye yükseldi!

Toplu konut projeleri ve çöplüğüyle anıları Halkalı ile endüstriyel yapıların yoğun olduğu Güneşli, ulaşım avantajı nedeniyle konut yatırımlarının adresi oldu. Her iki bölgede de metrekare fiyatları 5 bine dayandı...



Bir dönem  TOKİ  ve Emlak GYO'nun hayata geçirdiği toplu koııut projeleriyle gündeme gelen Halkalı bölgesi, gerek TOKİ'nin hasılat paylaşımı projeleri gerekse özel sektör yatırımlarıyla nitelikli konut projelerinin adresi oldu. Diğer yandan havaalanına yakınlığı ile öne çıkan Güneşli bölgesi de ofis ve konut yatırımlarının tercihi haline geldi. Yakın zamana kadar ismi anıldığında "Halkalı Çöplüğü"nü akla getiren bu semt son  yıllarda ıssız kimliğinden sıyrılmayı başardı. Halkalı altyapı olanaklarının da hızla gelişmesiyle birçok sosyal nitelikli konut projesine ev sahipliği yapıyor. Adeta bir banliyöye dönüşen Halkalı'da yeni konut yatırımlarının da devam edeceği öngörülüyor. Hayata geçen yeni projelerdeki konut fiyatları birkaç milyon lirayı bulabiliyor. 

Halkalı ve Güneşli de metrekare birim fiyatları 5 bin TL ye yükseldi!


OTEL YATIRIMLARI DA ARTIYOR 


Bölgeye gelen yerli ve yabancı işadamlarının konaklama ihtiyacını karşılayacak otel sayısının yetersizliği, gerek yatırımcıların, gerekse ulusal ve uluslararası otel zincirlerinin yüzünü de Basın Ekspres Yolu aksına çevirmesine neden oluyor. Basın Ekspres Yolu boyunca sayısı 2 olan 5 yıldızlı otel sayısının orta vadede yapılması planlanan yatırımlarla daha da artması öngörülüyor. 


BÖLGEDE 45 BİN KONUT VAR 


TEMA İstanbul, Metropark, Elit City, Avrupa Konutları, Eroğlu Lounge 1 ve 2, MNG Blue Boutige, Laleşehir Konakları, Ihlamur Konutları ve Bosphorus City gibi projelerin içinde bulunduğu Halkalı'da konut sayısı 45 bine ulaştı. Markalı konutların metrekaresi 2 bin 500 ila 5 bin TL arasında değişirken, bölge sahip olduğu özelliklere bağlı olarak 800 ila 3 bin TL'ye kadar kiralık alternatifi sunuyor.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön