24 / 04 / 2024

Halkbank kararı çıktı piyasa hareketlendi

Halkbank kararı çıktı piyasa hareketlendi

ABD Yüksek Mahkemesi, Halk Bankasına ait "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" kapsamında davanın düşmesi adına yaptığı başvuruyu değerlendirmeye alacağı oturumla avukatları dinlemeye karar verdi.



Öte yandan konuyla ilgili Halkbank'tan KAP'a açıklama geldi

Halkbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanmış olan değerlendirmeleri ise şu şekilde:

"Bankamızın Amerika Birleşik Devletleri'de devam eden dava dosyasıyla ilgili olarak Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası uyarınca (FSIA-Foreign Sovereign Immunities Act) Amerika Yargıtay Mahkemesi (Supreme Court of the United States) nezdinde de gerçekleştirmiş olduğu temyiz başvurusu, anılan Yüksek Mahkeme tarafından da 3 Ekim 2022 tarihinde kabul edilmiştir.

Bundan sonraki süreçte ise Yüksek Mahkeme, FSIA kapsamında (Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası) temyizimizi esas üzerinden görüşmeye başlayacaktır. Yargıtay Mahkemesi süreci de bitinceye kadar Bölge Mahkemesi'ndeki yasal sürece dair de verilen durdurma kararı ayrıca devam edecektir. Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgilerine sunarız."

Borsadaki yükselişe 'Halkbank' ivmesi

Gün içerisinde gerçekleşen yüzde 3 prim endeks, öğleden sonra piyasada Halkbank haberi ile yükselişini hızlandırdı. Bankacılık endeksinde yükseliş toplamda yüzde 10'a ulaşırken, Halkbank ve Vakıfbank hisseleri yükselişi de tavan oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, Halkbank'a cezai dokunulmazlık için duruşma hakkı tanıdığı açıklandı. Kararın sonrasında bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 10'a ulaşırken, Halkbank ve Vakıfbank hisseleri tavan yaptı.  

106 bin mükellef riskli kabul edildi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön