24 / 04 / 2024

Halkbank'ın kredi paketi esnafın 2 aylık kirasını karşılıyor! 

Halkbank'ın kredi paketi esnafın 2 aylık kirasını karşılıyor! 

Halkbank'tan "Esnaf Destek Paketi" kapsamında sunulan destek kredisinden faydalanan organizasyon firması sahibi Erol Yıldırım, "Bu kredi paketleri, bizim personel ve kira giderlerimizi 2 ay karşılayacak boyutta" dedi ve daha fazla destek beklediğini belirtti...



Halkbank'ın destek paketi Kovid-19 sürecinde esnafı mutlu ediyor. Halkbank'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında esnaf ve sanatkarlar için sunduğu "Esnaf Destek Paketi", "İşletme Kredisi" ve "Paraf Esnaf Kart" paketleri, işletmecilerin giderlerini karşılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Halkbank, işverenden çalışana, esnaftan emekliye birçok kesim için destekler içeren Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında esnaf ve sanatkarlar için "Esnaf Destek Paketi", "İşletme Kredisi" ve "Paraf Esnaf Kart" destek paketlerini sundu.

Halkbank'tan "Esnaf Destek Paketi" kapsamında kredi alan organizasyon firması sahibi Erol Yıldırım, kına gecesi organizasyonları yaptıklarını ifade ederek, koronavirüs salgını nedeniyle toplu organizasyonların iptal edilmesi sonucu işlerinin durma noktasına geldiğine dikkat çekti.

Yıldırım, düğün organizasyonlarının salgından çok fazla etkilendiğini belirterek, "Düğünler için yılda ortalama 600 bin organizasyon yapılıyor. Bu organizasyonların yaklaşık 450 bini bir mekanda gerçekleşiyor. Bu organizasyonların yarısı da kına gecesidir. 3 ay ötelemeli organizasyonlarımız şu an mevcut fakat 3 ay sonra neler olacağını tam bilmediğimiz için önümüzü göremiyoruz" şeklinde konuştu.

"Birçok iş ortağı arkadaşımız bu paketten faydalandı"

Kredi destek paketini televizyondan öğrendiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sürecin nasıl ilerleyeceğini bilemediğim için kredi destek paketine başvurma kararı aldım. Şubeye giderek başvuruda bulundum ve gün içinde kredim onaylandı. Kredi destek paketini ihtiyacı olabileceğini düşündüğüm tüm arkadaşlarıma söyledim. Birçok iş ortağı arkadaşımız bu paketten faydalandı. Bu kredi paketleri, bizim personel ve kira giderlerimizi 2 ay karşılayacak boyutta. Bu noktada daha fazla destekler bekliyoruz. Sadece bankalar değil, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Personelimizi korumamız gerekiyor. Çünkü onların tek geçimi bu iş ortamlarıdır. Mal sahipleri ve tedarikçilerin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Sadece devletten destek beklemek olmaz."

Esnaftan kira isyanı!

Koronavirüs sebebiyle kira indirimi talep edilebilir!


Geri Dön