29 / 03 / 2024

Hamam Çimeni Çarşısı'nın avlusu yeniden yapılacak!

Hamam Çimeni Çarşısı'nın avlusu yeniden yapılacak!

Akçaabat Belediyesi'nin büyük beklentilerle inşa ettiği Hamam Çimeni Çarşısında işler bir türlü istenildiği gibi gitmiyor.



Beklenildiği gibi cazibe merkezi olmayan çarşının otoparkının açılmama sebebi olan avlusu yeniden yapılacak. Gerekli izolasyonun yapılmaması nedeniyle yağışlı havalarda üsteki suyu tamamen alttaki otoparka veren avlu, Akçaabat Belediyesi'nin açtığı ihaleyi kazanan müteahhit tarafından yeniden yapılacak. Bedeli Çarşı inşaatını yapan müteahhidin hak edişinden kesilecek olan yapım işini alan müteahhidin elemanları 23 Mayıs Pazartesi günü avlunun taşlarını sökmeye başladı. 



Akçaabat Yeni Haber



Haber Karadeniz'den Günebakış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Akçaabat Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı 2 farklı firma tarafından gerçekleştirilen Akçaabat Hamam Çimeni Çarşısında sıkıntılar bitmek bilmiyor. 2012 yılında yıkanı yapılarak belediye tarafından yapılan projeye uygun şekilde inşa edilen Hamam Çimeninde açılan iş yerleri bir bir kapanırken bu yetmezmiş gibi avlunun yıkılmaya başlanması buradaki diğer iş yerlerinin de adeta kâbusu oldu. 


AVLU SIZDIRIYOR 

Avlunun zemin izolasyonunun düzgün yapılmadığından dolayı otoparka su sızdırdığı gerekçesiyle yeniden ihale edilerek avlunun yıkım çalışmalarına başlandı. Yüklenici firma tarafından yıkımına başlanan avluda yapılacak olan masraflar Çarşı inşaatını yapan müteahhidin hak edişinden kesilecek. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön