18 / 04 / 2024

Hamdi Sedefçi Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni anlattı!

Hamdi Sedefçi Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni anlattı!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Belediyesi Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ve yapılması planlanan imar plan değişikliklerini, Eski ve Yeni Sanayi Sitesi esnafına anlattı...




Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Eski ve Yeni Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi. Sanayi Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Eski Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Erel Özçakır ve Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Fikret Üstev, Demirciler-Kaynakçılar Odası Başkanı Hayri Sonterler ve sanayi esnafının katıldı.


Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ayrıntıları ile anlatan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi esnafın merak ettiği tüm soruları da yanıtladı. Başkan Sedefçi, bu projede önceliğin sanayi esnafının mağdur olmadan, kazanım sağlayarak yeni dükkânlarına kavuşması olduğunu belirterek, “Edirne Belediyesi Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile, şu anki artı değeri olmayan mevcut yerlerinizin imar planlarını değiştirerek değerli hale getiriyoruz. Burada, ben belediye başkanı olarak yalnızca yol göstericiyim. Asıl patron olan sizlersiniz. Bu projede, sizlerin menfaatleri doğrultusunda karar vereceğiz. İşin özü şudur ki, belediye olarak, mevcut yerlerinizin imar planları değişikliğini yaparak, değerlerinin artırımını sağlıyoruz. Ayrıca, Kıyık çıkışı otoban yanında, yurtdışından gelen araçlarında hizmet alabileceği yeni bir sanayi sitesi oluşumu ile, hem siz ekonomik olarak katkı sağlayacak hem de Edirne’miz kazançlı çıkacaktır. Sizler projeleri inceleyin, tartışın, daha sonra sizlerin menfaatleri doğrultusunda toplantılarımıza devam ederek kararlarımızı birlikte vereceğiz” diye konuştu.


Düğün Salonu’nu dolduran Sanayi esnafının sorularını yanıtlayan Başkan Sedefçi, esnafın akıllarında hiçbir soru işareti kalmaması için, olabilecek en iyi ve esnafı kesinlikle mağdur etmeyecek bir proje hazırladıklarını belirtti. Sanayi esnafı, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye gerçekleştirdiği toplantı için teşekkür ederek, “Sanayi esnafı olarak halkını bilen, tanıyan bir belediye başkanı olarak tekrar sizi Belediye Başkanı olarak görmek en büyük arzumuzdur. Sanayi esnafı olarak, bizlerin sorunlarını en başından beri bilen ve takip eden, çözüme kavuşturmak için projeler hazırlayan birisisiniz ve yeni dönemde de sizle devam etmek en büyük isteğimizdir. Projeyi bizlerde kendi aramızda görüşerek, hem sanayi esnafı için hem de Edirne’miz için, önümüzdeki toplantılarda en doğru kararı hep birlikte vereceğimize inanıyoruz. Size inancımız, güvenimiz ve desteğimiz tamdır” diye konuştu.



Van Bülten


Geri Dön