29 / 03 / 2024

Hamit Demir: Rus yatırımcı gözünü Türkiye’ye dikti!

Hamit Demir: Rus yatırımcı gözünü Türkiye’ye dikti!

Hamit Demir, “Türkiye’nin dünyada yükselen değeri ve güvenli bir liman olması; vatandaşların son günlerde sadece gayrimenkule değil küçük sanayi ve işletmelere de talep göstermesini sağladı. Bu da Türkiye’nin önünün açık olduğunun bir ibaresidir’’ dedi.



Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Amerika ve Avrupa’nın Rusya’ya ambargo tehditinde bulunması, Rusya’nın Türkiye’ye bakış açısını değiştirip güvenini arttırdı. Bu değişikliğin Türkiye’de gayrimenkul ve inşaat yatırımlarına satış olarak yansıdığını vurgulayan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Türkiye’nin dünyada yükselen değeri ve güvenli bir liman olması; Rus, Alman, İngiliz ve Orta Doğu vatandaşlarının son günlerde sadece gayrimenkule değil küçük sanayi ve işletmelere de talep göstermesini sağladı. Bu da Türkiye’nin önünün açık olduğunun bir ibaresidir’’ dedi.


Ukrayna ve Suriye’de yaşanan gelişmeler, dünya haritasında ülkeler arası dengeleri yeniden şekillendirirken, Türkiye’deki pek çok sektörü de doğrudan etkiliyor. Türkiye’nin lokomotif sektörleri gayrimenkul ve inşaat da bölge ülkelerde yaşanan gelişmelerden dolayı talep artışıyla olumlu etkilenmeye başladı. Bölge ülkelerde yaşanan gelişmelerin sektöre talep artışı yönünde bir hareketlilik kazandırdığını ifade eden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, özellikle Rusya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerden gelen talebin artarak ilerlediğini, Büyükçekmece’de akıllı ev konseptiyle inşa edilen Demir La Vida ile Eylül’de temelleri atılacak  İzmir  Gaziemir projesine yönelik taleplerde ciddi artış yaşandığını belirtti.


“Orta Doğulu yatırımcı prestijli konut arıyor”                                                         Türkiye’de gayrimenkulün ucuz olması sebebiyle döviz ve altın gibi enstrümanlara kıyasla yatırımcıya her zaman kazandırdığını belirten Demir, Mütekabiliyet Yasası ile birlikte Orta Doğu bölgesinden gelen talepte yaşanan niteliksel değişimin de altını çizdi. Demir, “Orta Doğulu yatırımcı, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye’ye yönelik yatırımlarında kalite aramak yerine ucuz yatırım fırsatı arıyordu. Ancak bugün bu bölgeden gelen yatırımlarda prestijli konut arayışı ön plana çıkıyor. Orta Doğulu yatırımcı artık ucuz konut değil prestijli konut satın alıyor’’ dedi.



Faiz oranları yıl sonunda 0.75’e gerileyebilir

Türkiye ekonomisinde yaşanan istikrar ve olumlu havanın kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte yaz sezonunun durgun geçtiği gayrimenkul sektöründe hareketlilik yarattığını vurgulayan Demir, “Bu durum yaz aylarında yaşanan durgunluğun önüne geçti. Faiz indirimiyle durgunluğun yerini hareketlilik aldı. Ülkemizdeki istikrar ortamı, düşük faiz oranlarıyla birleşerek sektörümüzü olumlu yönde etkiliyor. Faiz oranlarındaki düşüş, konut satışlarını hareketlendirirken, stokları da eriterek konutta balon söylentilerini ortadan kaldıran bir etki yaratacak. Faiz indirimi, gerek konut alımını ulaşılabilir kılması, gerek alternatif getirilerin konut yatırımı karşısında cazibesini azaltması nedeniyle, talebe olumlu yansıyacak. Faiz oranları yılsonunda 0.75 civarını görebilir.” diye konuştu.  


Demir La Vida 2016’da teslim

Bu yılı 860 milyon TL değerinde 3 yeni proje ile tamamlamayı planlayan Demir İnşaat,  Bunlardan ilki Demir La Vida projesini 220 milyon TL’lik yatırımla Nisan ayında satışa sunmuştu. Demir La Vida, 42 bin metrekare alan üzerinde 6 bloktan oluşuyor. 449 konut, 39 ticari alan ve otelin yer aldığı projede,1+1’den 5,5+2’ye kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Metrekaresi 3 bin TL’den satışa sunulan projede konutların büyüklükleri 61 ile 500 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Projede teslimlerinin 2016 yılında yapılması planlanıyor. 


Bu yılın sonuna kadar 2 projeye Demir İnşaat imzası

Demir İnşaat’ın planladığı projelerden ikincisi İzmir Gaziemir’de Eylül ayında hayata geçirilecek. 36 bin metrekare alan üzerinde yaklaşık 500 konuttan oluşuyor. Ayrıca bu yıl bir kentsel dönüşüm projesi olarak inşaatına başlanacak olan Sultangazi projesi ise,  yaklaşık 55 dönüm alan üzerinde bin 200 bağımsız bölümden oluşuyor. 





Geri Dön