26 / 04 / 2024

İranlı gözünü Türkiye'ye dikti!

İranlı gözünü Türkiye'ye dikti!

Uluslararası ambargonun kalkmasıyla İranlıların Türkiye'de yaptığı konut alımları ve gayrimenkul yatırımlarının en az yüzde 50 artacağı öngörülüyor. Sektördeki ortak görüş, İranlı yatırımcılarının elinin rahatladığı yönünde...



Türkiye'deki gayrimenkul sektörü temsilcileri, ambargonun kalkmasıyla uluslararası para transferi, bankacılık işlemleri ve yatırım konusunda rahatlayacak gayrimenkul yatırımcılarının ilk adresinin Türkiye olacağını kaydediyor.


İran'a uygulanan ambargo nedeniyle daha önce satışta sıkıntı yaşandığını dile getiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Yatırımcılar gizlice gelip yatırım yapıyordu. Bankalar yoluyla para gönderemiyorlardı, gayrı resmi yollarla konut almaya çalışıyorlardı. Ancak artık gizli değil, serbest ve çok rahat yatırım imkanı doğdu İranlılara" diye konuştu.


YATIRIMCILAR RAHATLADI 


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, "Ambargo nedeniyle İranlı yatırımcılarda korku vardı. Heyetlerle de görüşüyorduk. Finansal hareketlerde  İran ile iş yapan firmaların uluslararası ambargodan dolayı takibe alınması korku yaratıyordu,  Bu kalktı. Yatırımcı açısından rahatlık sağlandı. İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne yaptığı yatırımlar yüzde 50 artar" görüşünü paylaştı. 


Vahdet


Geri Dön