05 / 05 / 2024

İranlı gözünü Türkiyeye dikti

İranlı gözünü Türkiyeye dikti

Uluslararası ambargonun kalkmasıyla İranlıların Türkiye'de yaptığı konut alımları ve gayrimenkul yatırımlarının en az yüzde 50 artacağı öngörülüyor. Sektördeki ortak görüş, İranlı yatırımcılarının elinin rahatladığı yönünde...

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Konut üreticilerinin gözü yeni kampanyada!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada  inşaat maliyetlerindeki artışa dikkat çekti ve konut üreticilerinin gözünün kulağının yeni kampanyada olduğunu söyledi.

Maaş zamları şekilleniyor! Memur ve memur emeklilerinin gözü 22 Ağustos'ta!

Kamu toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere süreci 22 Ağustos'ta sona eriyor.  Memur ve memur emeklileri gözünü 22 Ağustos'a çevirdi.

Konut stokundaki yetersizlik arsaya olan talebi artırdı! Yatırımcıların gözü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'da!

İstanbul'un günden güne büyümesiyle konut sorunları artmaya devam ediyor. Konut stokunun yetersiz kalması ve kira fiyatlarının artmasıyla İstanbullu yatırımcı gözünü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'ya çevirdi. 

Marketlere girince hemen gözünüze çarpıyor. Kırmızı kırmızı parlıyordu... Yüzde 54 değerlendi

Türkiye'de marketlere girdiğimizde gözümüze çarpan ürünlerden biri olan kiraz hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Kiraz tam yüzde 54 değerlendi.

Makita DRC200Z Robot Süpürge; Özellikleri hayran bırakıyor, fiyatı göz korkutuyor

Yüksek fiyatıyla alıcıların gözünü korkutan Makita DRC200Z Robot Süpürge özellikleriyle de kendine hayran bırakıyor. İşte detaylar...

Altın gözünü açtı! Yükseliş başladı! Gram altın alış satış ne kadar oldu?  21 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı öncesi yükselişe geçti. Altın gözünü açtı. Peki gram altın alış satış fiyatı ne kadar oldu? Çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 21 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

Bir devir kapanıyor! Doblo son kez gözünü Türkiye’de açacak!

Fiat Doblo Türkiye’ye veda ediyor. Doblo, üretimine bundan sonra İspanya’da devam edecek. İşte detaylar!

Maliye Bakanlığı deprem fırsatçılarının tepesinde! Yapay fiyat artışı yapanlara göz açtırmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, fırsatçılara göz açtırmamak için başta emlak olmak üzere her sektörde fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklilerine 2023 için son dakika ikramiye müjdesi! Bu tarihi duyanın yüzünde güller açtı

SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklilerine 2023 için son dakika ikramiye müjdesi... Bu tarihi duyanın yüzünde güller açtı... Hemen bakın...

İranlı gözünü Türkiyeye dikti Haberi

İranlı gözünü Türkiyeye dikti

Türkiye'deki gayrimenkul sektörü temsilcileri, ambargonun kalkmasıyla uluslararası para transferi, bankacılık işlemleri ve yatırım konusunda rahatlayacak gayrimenkul yatırımcılarının ilk adresinin Türkiye olacağını kaydediyor.


İran'a uygulanan ambargo nedeniyle daha önce satışta sıkıntı yaşandığını dile getiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Yatırımcılar gizlice gelip yatırım yapıyordu. Bankalar yoluyla para gönderemiyorlardı, gayrı resmi yollarla konut almaya çalışıyorlardı. Ancak artık gizli değil, serbest ve çok rahat yatırım imkanı doğdu İranlılara" diye konuştu.


YATIRIMCILAR RAHATLADI 


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, "Ambargo nedeniyle İranlı yatırımcılarda korku vardı. Heyetlerle de görüşüyorduk. Finansal hareketlerde  İran ile iş yapan firmaların uluslararası ambargodan dolayı takibe alınması korku yaratıyordu,  Bu kalktı. Yatırımcı açısından rahatlık sağlandı. İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne yaptığı yatırımlar yüzde 50 artar" görüşünü...