24 / 04 / 2024

Hane başına 7 bin 200 lira! Detaylar netleşti, işte başvuru şartları...

Hane başına 7 bin 200 lira! Detaylar netleşti, işte başvuru şartları...

Aile Destek Programı'nda detaylar belli oldu. Bu kapsamda 4 milyon aileye 12 ay boyunca toplamda 15 milyar liralık destek sunulacak. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilecek. İşte, destek paketine başvuru şartları...



Geçtiğimiz günlerde ‘Aile Destek Programı’ olarak tanımladığı yeni bir yardım kampanyasının startını vermişti. 4 milyon haneyi kapsayacak destekle ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca düzenli ödeme verilecek. Destek için başvurular alınıyor. Değerlendirme sonucunda hanelere gelir durumlarına göre yıllık 7 bin 200 liraya varan karşılıksız nakit ödeme gerçekleştirilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmakta. İhtiyaç sahibi herkes destekten faydalanabilecek. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapabilmekte.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması mecburiyeti bulunuyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten faydalanabilir. Program ilk açıklandığında net asgari ücret 4 bin 253 lira olduğundan kişi başı gelir şartı 1.417 olarak karşımıza çıkıyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön