25 / 04 / 2024

Sadece başvur ve 7 bin 200 lira kazan! Aile Destek Programı paraları yattı mı? Aile Destek Programı’na nasıl başvurulur?

Sadece başvur ve 7 bin 200 lira kazan! Aile Destek Programı paraları yattı mı? Aile Destek Programı’na nasıl başvurulur?

Toplamda bir yılda 7 bin 200 liraya kadar yardım sağlanabilecek olan Aile Destek Programı hakkındaki sorular her geçen gün çoğalmakta. Peki Aile Destek Programı paraları yattı mı? İşte detaylar…



“Aile Destek Programı’nın başvuruları hala devam ediyor mu? Aile Destek Programı başvuruları nereden, ne şekilde yapılıyor?” sorularının cevapları son zamanların en çok merak edilen konuları. Aile Destek yardım ödemeleri için ayrıntılar vatandaşların gündeminde yer almakta. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Aile Destek Programı başvuruları hala devam ediyor mu? Aile Destek Programı başvuruları nereden, ne şekilde yapılıyor? İşte şartlar...

Aile Destek Yardımı başvuru ekranı e - Devlet üzerinden erişime hala devam ediyor. Senede yaklaşık olarak 4 milyon hanenin faydalanmasının beklendiği Türkiye Aile Destek Programı başvurularını e -devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları eli ile gerçekleştirmeyenler, başvuru işlemlerine odaklanmış durumda. Aile Destek Ödemesi ile ihtiyaç sahibi kişilere aylık 450, 550 ya da 600 TL olmak üzere ödeme gerçekleştiriliyor. Ödemeler ise ilerleyen zamanlarda gerçekleşecek. Konu hakkında Bakan Yanık yapmış olduğu açıklamada, "Geriye kalan hanelerimize ise yapılacak ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız" ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Bakan Yanık, "Bu kapsam dahilinde 1,6 milyon haneye sosyal yardım ve dayanışma vakıflarımız aracılığı ile hak sahipliği verildi. İlk adımda başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplam olarak 427,9 milyon lira ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise yapılacak ödemelerimizi önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz. Bu şekilde hak sahipliği kararı verilen toplam şekilde 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık şekilde hazırlanan ödeme listeleri neticesinde merkezi olarak yapılmaktadır. Hak sahibi kişilere yapılacak ödemeler, hak sahipliği kararının alınmış olduğu Mütevelli Heyeti kararı tarihini içine alan içeren ay için başlar ve takip eden ay içinde ilk ödeme yapılır. 2022 senesi haziran ayı ile 2023 senesi mayıs ayı arasında bulunan 12 aylık dönemde uygulanacak Aile Destek Programı’nın son ödeme dönemi olan 2023 yılı mayıs ayı ödemesi de onu takip eden haziran ayı içinde gerçekleştirilerek program ile son bulacak.

Sadece başvur ve 7 bin 200 lira kazan! Aile Destek Programı paraları yattı mı? Aile Destek Programı’na nasıl başvurulur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön