19 / 04 / 2024

Hanplus İş Merkezi okul duvarına bitişik yükseliyor

Hanplus İş Merkezi okul duvarına bitişik yükseliyor

Esenyurt'ta bin 225 öğrencinin eğitim gördüğü ilköğretim okulunun bahçesine bitişik inşaat hiçbir önlem alınmadan yükseliyor



İhmalin bu kadarı dedirten görüntüler Esenyurt Emine Seviye Divrik İlköğretim Okulu'nda yaşanıyor. Üçragroup tarafından inşaatı devam eden 19 katlı planlanan Hanplus İş Merkezi okulun hemen bitişiğinde. Yasalara göre okula en az üç metre mesafede olması gereken inşaat okulun duvarına bitişik yükseliyor. Şu an 16 katlı olan dev iş merkezinin inşası sırasında çocukların güvenliği de hiçe sayılıyor. Hiç bir tedbirin alınmadığı inşaattaki çalışmalar tüm hızıyla sürerken, tehlikenin farkında olmayan minik öğrenciler ise teneffüste  ölümle dans ediyor. Veliler, 'Tedbir alınması için çocuklardan birinin ölmesi mi gerekiyor' diye isyan etti.

İNŞAAT ÇOK GÜZELMİŞ   
Esenyurt Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Alpkaya, inşaatla okul arasında 7 metre mesafenin olduğunu ileri sürerek, 'Binayı gezdim çok güzel. Hatta bir yakınım oradan dükkan aldı'dedi. Ancak İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girince 'İnşaatı şimdi gördüm. Gerçekten okula bitişik. Gereken yapılacak' dedi. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın talimatıyla inceleme yapılan müfettişler ise hazırladıkları  tutanakta inşaatın öğrenciler için tehlike arz ettiği belirtilerek 'Bu nedenle inşaat çalışmaları öğrenimin bittiği saatten sonra yapılmalı. İnşaattan düşecek tuğla ve benzeri malzemelerin öğrencilere isabet etmemesi için önlem alınmalı' denildi.

DERHAL DURDURULMALI
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhçu, inşaatın imar yönetmeliğine aykırı olduğunu belirterek 'İskelenin etrafında güvenlik önlemleri alınmalı. Öğrencilerin can güvenliği tehdit altında. İnşaat derhal durdurulmalı' dedi. Şehir plancısı Ahmet Turgut ise 'Binanın 3 metre bahçe mesafesi bulunması gerekiyor. Etrafı de bariyerlerle kapatılmalı' dedi.
Akşam/Ercan Öztürk


Geri Dön