29 / 03 / 2024

Haramidere'de metrobüs eylemi yapıldı!

Haramidere'de metrobüs eylemi yapıldı!

İstanbul Haramidere metrobüs durağındaki vatandaşlar 'bütün metrobüslerin dolu geldiği ve boş olanların durmadığı, bu yüzden uzun süre araç bekledikleri ' gerekçesiyle metrobüs yolunu geçişe kapattı




Haramidere metrobüs durağında bir grup yolcu, metrobüs yolunu geçişe kapatarak eylem yaptı. Metrobüsün Haramidere durağında bekleyen yolcular, sabah saatlerinde "bütün metrobüslerin dolu geldiği ve boş olanların durmadığı, bu yüzden uzun süre araç bekledikleri" gerekçesiyle metrobüs yoluna inerek burayı geçişe kapattı. Yolcular, öncelikle yola inerek 34 BZ (Beylikdüzü-Zincirlikuyu) hattında çalışan boş bir metrobüsün önüne geçti ve şoförden kapıları açması talebinde bulundu. 


Metrobüs şoförü vatandaşlarla tek tek konuşarak "kendisinin başka bir durakta duracağını ve bu yüzden kapıları açamayacağını" söyledi. Bunun üzerine bazı vatandaşlar tekrar yolcu bekleme bölümüne geçti. Yolcuların tüm ısrarına rağmen metrobüsün kapıları açılmadı. Bunun üzerine diğer eylem yapan vatandaşlar da metrobüs yolundan çekildi. 


Yolcular geçit vermedi, şoför kapıları açtı


Bir süre daha durağa boş metrobüs gelmemesi üzerine yolcular bu sefer de 34 TN 5828 plakalı 34C (Beylikdüzü-Cevizlibağ) hattındaki başka bir boş metrobüsün önüne geçti ve "kapıların açılmaması halinde yoldan çekilmeyeceklerini" belirtti. Yolcuların yoldan çekilmemesi ve kendisinden ısrarlı olması sonucunda, şoför kapıyı açtı. 


Durakta metrobüse binmek için bekleyen yolculardan Ali Kahraman, her sabah bu duraktan işe gitmek için metrobüse bindiğini, özellikle bu yıl bütün metrobüslerin tıklım tıklım dolu geldiğini ve binemediklerini söyledi. 


 'Boş metrobüsler durmuyor'


Durağa çok az sayıda boş metrobüs geldiğini dile getiren Kahraman, "Geçen sene ile bu sene arasında kalabalık açısından dağlar kadar fark var. Bu yıl uzun süre boş metrobüs bekliyoruz. Gelen metrobüsler hep dolu geliyor. Onlara hiçbir şekilde binemiyoruz. Boş metrobüsler durmuyor. bu boş metrobüsler bu kalabalığı görmesine rağmen nereye gidiyorlar anlamıyorum" diye konuştu. 


Taner Karacan isimli başka bir yolcu ise her sabah Zincirlikuyu'daki iş yerine gitmek için metrobüsü kullandığını kaydederek, "Aslında güzel bir hizmet ama artık kaldırmıyor kalabalığı. Bazen onlarca metrobüs önümüzden geçip gidiyor. Gerçekten çok kalabalık oluyor. Daha farklı bir uygulamaya gidilebilir. Mesela geçen sene yöneticilerin kameradan izleyip yolcu kalabalığına göre duraklara boş metrobüs gönderdiğine ilişkin haberler vardı. Bu sene hiç göremiyoruz bu uygulamaları" ifadelerini kullandı. 



Dünya


Geri Dön