29 / 03 / 2024

Hare Asansör, Artvin'de 3 milyon liralık yatırım yapacak!

Hare Asansör, Artvin'de 3 milyon liralık yatırım yapacak!

Hare Asansör, bu yıl makine teçhizat yatırımları kapsamında arsa dahil 3 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor.



Artvin'in Hopa ilçesinde 2005 yılında şahıs firması olarak kurulan Hare Asansör, bu yıl makine teçhizat yatırımları kapsamında arsa dahil 3 milyon liralık yatırım yapacak. Kurulduğu günden beri kamera ve güvenlik sistemlerinin yanısıra elektrik işleri alanında da birçok işlere imza atan şirket, metal konusunda ise 2012 yılından beri hizmet veriyor. Söz konusu tarihten itibaren DKP ve alüminyum sac satışma başlayan şirket, Yunanistan ve Bahreyn üzerinden alüminyum ithalatı da yapıyor. 


Yine 2012 yılı içinde asansör sektörüne adım atan şirket, hâlâ bu sektörde ticaret hayatına devam ediyor. Yılda 5 milyon liralık ciroya sahip olduklarım kaydeden Hare Asonsör Genel Müdürü Hakan Arslan, "Firma olarak 2016 yılında kamu inşaatlarından almış olduğumuz asansör işlerinde yoğun mesai harcadık. Bu yılın ilk aylarında 1 milyon liralık bir anlaşmaya imza attık. Şu an önümüzdeki yılın da yoğun geçeceğini söyleyebilirim. Planlamamız başarılı bir şekilde sonuçlanırsa imalathanemizde mevcut personelimize ek olarak ilk etanta vaki asık 35 kişilik ek istihdam yaratmayı düşünüyoruz» dedi. 

Sektörün genel durumu hakkında yaptığı değerlendirmede ise denetim sorununu öne çıkaran Hakan Arslan, şunları kaydetti: "Asansör sektöründe hem üretilen malzemelerin hem de montaj firmalarının tam bir denetime tabi olmaması, kalitesiz ve güvensiz asansörlerin üretimine neden oluyor. 2012 yılından sonra hem devlet hem de federasyonlar yoğun bir çaba içine girdi. Denetimlerin artmasıyla küresel standartların orta vadede yakalanacağını düşünüyoruz.



Dünya


Geri Dön