20 / 04 / 2024

Harmancık Mahallesi Mahalle Konağı açıldı!

Harmancık Mahallesi Mahalle Konağı açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Harmancık Mahallesi’ne Mahalle Konağı yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Konağı’nın çok amaçlı kültürel tesis ve mesleki eğitim merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.





 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Harmancık Mahallesi Azerbaycan Caddesi üzerinde yaptırılan Mahalle Konağı’nda incelemelerde bulundu.

Belediye olarak şehrin farklı yerlerine Şehir Konakları inşa ettiklerini ve ihtiyaca göre yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir konaklarının çok amaçlı kültürel tesis ve mesleki eğitim merkezi olarak hizmet verdiğini hatırlattı.


Son olarak yapılan Mahalle Konağı’nın Harmancık ve Osmangazi Mahallesi ile Azerbaycan Caddesi bölgesine hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Burası bölgede oturanlar için mesleki eğitim merkezi olarak faaliyet gösterecek. Aynı zamanda mahallenin toplantı ve diğer ihtiyaçları için bahçesiyle birlikte kullanılacak. Bahçesiyle birlikte 5 bin metrekareye yakın bir alana sahip olan Mahalle Konağı’nda çok amaçlı salon, spor salonu, mesleki eğitim amaçlı sınıflar var” dedi.


Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Konya’nın tüm yerleşim yerlerinde ihtiyaca göre konferans salonları, kültür merkezleri, çok amaçlı hizmet binaları için tip proje hazırladıklarını kaydeden Başkan Akyürek, ihtiyaç duyulan beldelere de bu merkezlerin yapılacağını ifade etti.


AZERBAYCAN CADDESİ PRESTİJ CADDESİ OLDU


Mahalle Konağı’nın bulunduğu Azerbaycan Caddesi’nin kamulaşmanın ardından çift yol olarak düzenlenip trafiğe açıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, Meram bölgesinin Seydişehir ve Antalya Yolu’na yüksek standartlı bir şekilde bağlandığını söyledi. Başkan Akyürek, aynı zamanda bölgenin Kozağaç Mahallesi ile birleştiği alanda önemli bir köprülü kavşak inşaatının devam ettiğini de sözlerine ekledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Harmancık Mahallesi’nde yaptırılan Mahalle Konağı yaklaşık 1 milyon liraya mal oldu.


Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön