19 / 04 / 2024

Harvest Cafe 4 yılda 50 halka olacak!

Harvest Cafe 4 yılda 50 halka olacak!

Azizler Holding ve Harrell ortaklığı olan Harvest Cafe projesi hızlanıyor. Üç şubeye ulaşan Harvest zinciri 4 yılda 50 halka olacak. Harvest’a ortak olmak isteyen Körfez kökenli bir yatırımcıyla da görüşmeler s&uum



Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Aziz Zapsu’nun yaptığı Azizler Holding ve Harrell ortaklığı Bageturk Gıda tarafından ilk şubesi 2008 yılında Maslak’ta açılan Harvest Cafe, yeniden yapılanıyor. Fast food restoranlardan farklı olarak kaliteli yemeği hızlı sunma konsepti üzerine kurulan ve geçen sürede daha çok bir proje olarak kalan Harvest Cafe’nin zincirleşme planı hayata geçiriliyor. Son iki yılda tek şube ile hizmet veren Harvest’a Mecidiyeköy ve Bahçelievler Medical Park Hastanesi içinde olmak üzere iki şube daha eklenirken, zincirin 4 yılda 50’ye ulaşması hedefleniyor. Şirketin ayrıca yurt dışına açılma planları da bulunuyor. Geleceğe yönelik hedef ve projelerle ilgili bilgi veren Bageturk Genel Müdürü Tülin Ataş, Dubai ve Suudi Arabistan’da yeni şube açma planlarının olduğunu belirtti. Ataş, yurt dışına açılma planının Körfez bölgesinden yabancı bir ortakla olabileceğini kaydederek, Harvest’a ortak olmak isteyen Körfez kökenli bir yatırım bankasıyla görüşmelerin sürdüğünü de ifade etti.

İNGİLİZCE’DE ANLAMI HASAT

Harvest’ın İngilizce’de hasat anlamına geldiğini ve tamamen yerli bir marka olduğunu dile getiren Ataş, şunları söyledi: “Daha çok hastaneler, havalimanları ve üniversitelerin kampüslerine girmeyi düşünüyoruz. Maslak ve Mecidiyeköy’den sonra üçüncü şubemiz Bahçelievler Medical Park oldu. Burası bizim için çok önemli. Hem müşterilerden hem doktorlardan çok olumlu tepkiler aldık. Bahçelievler şubemiz hastane içinde olması sebebiyle 24 saat açık. Hedefimiz 4 yıl sonunda 50 tane mağaza açmak. Mininum bir mağazanın maaliyeti 400 bin lira ile 1 milyon lira arası değişiyor. Türkiye’de fast food’da çok büyük rakiplerimiz var tabii ki bunun farkındayız.”

Sabah, öğle ve akşam müşterisine uygun 

Sabah, öğlen ve akşam müşteri taleplerini karşılayabilecek bir konseptleri bulunduğunu belirten Ataş, şunları söyledi: “Ana ürünümüz çorba ve salata tarzı yiyecekler bunun yanında kahve çeşitlerimiz var. Ama mönünün yüzde 80’i kahve olan bir kahve zinciri değiliz. 24 çeşit çorbamız var. Hergün bunlardan 6 çeşidini sunuyoruz. Ev çorbası kıvamında. Özel bir yöntemle pastorize ediyoruz. Mercimek çorbası değişmez ürünümüz zaten ama bunun yanında peynirli brokoli ya da kereviz gibi Türk insanının damak zevki açısından yabancı olduğu çorbaları da çok satmaya başladık. Unlu mamüllerimiz, sandviçlerimiz var. Her ülkenin sadviçlerini satıyoruz. 

Engelliye özel masa Braille alfabeli mönü

Tülin Ataş, restoranda engelli müşteriler için özel uygulamalar olduğunu söyledi. Engellilere özel tuvaletlerin yanı sıra özel olarak dizayn edilen masaların bulunduğunu belirtti. Ateş, görme engelliler için de Braille alfabesiyle yazılmış mönüleri de olduğuna işaret etti. 

Ortalama yemek fiyatı 7.5-9 lira 

Catering hizmetimizi yeni başlattıklarını kaydeden Tülin Ataş ‘24 saat önce haber vermek kaydıyla toplantılarınıza talibiz’ diyoruz ve tüm yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi. Harvest’ta çorba çeşitlerinin 4 lira, Türk kahvesinin 2.5 lira olduğuna dikkat çeken Ataş, “Gelen bir müşteri ortalama 7.5 lira ile 9 lira arası hesap ödüyor” diye konuştu.
Star/Belma TOPRAK


Geri Dön