25 / 04 / 2024

Hasan Rahvalı: Önceliğimiz Türkiye'yi temsil etmek!

Hasan Rahvalı: Önceliğimiz Türkiye'yi temsil etmek!

Ağaoğlu Şirketler Topluluğu CEO' su Hasan Rahvalı 2023' te dünyanın büyük ekonomisi olmaya hazırlanan Türkiye için şirket olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi...



Türkiye 2023 yılına yönelik çok önemli bir vizyon ortaya koyarak dünyanın 10. büyük ekonomisi olmaya hazırlanıyor. Bu hedefte İstanbul çok önemli bir role sahip ve altyapı çalışmalarını üstlendiğimiz İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi de bu hedefi gerçekleştirmede bizim için önemli. İşin inşaat boyutunu üstlenmenin dışında burada daha önemli bir misyonumuz olduğuna inanıyor ve İstanbul'un dünya çapında bir finans merkezi olabilmesine katkı sağlayacak tüm tanıtım çalışmalarında yer alıyoruz. Davos'ta World Economic Foruma katılarak İstanbul'u ve finans merkezi olma yolundaki hedefimizi anlattık. Bunun gibi birçok etkinlik ve platformda yer aldık ve almaya devam edeceğiz. 


Kentsel dönüşüm İstanbul'da olmazsa olmazdı. Hızlı bir dönüşüm başladı. Şu anda İstanbul'da 62 binin üzerinde konut yıkılıyor. Vatandaşlarımız merkezî yerlerde yeni yapılan binalarda daha sağlıklı binalara kavuşacak. 


Niteliksiz yapılan binalarımız yenilenmiş olacak. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde İstanbul'un siluetinin değişmiş olduğunu göreceğiz. 

Yılın ilk 9 ayında sekı m l törde önemli oranda hareketlilik yaşandı. Bu dönem içerisinde uygun kredi koşulları ve yüzde 1'lik KDV avantajının da etkisiyle 860 bin konut satıldı. 2013'ün sonunda ise 1 milyon 100 bin konut satılmış olacağı yönündeki öngörüleri de göz önüne alırsak bu yılın geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında sektör için daha olumlu olduğunu görüyoruz. 


Türk inşaat sektörü, ülke genelindeki ekonomik gelişmelere paralel olarak 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5.9, ikinci çeyreğinde ise yüzde 7.6 büyümegerçekleştirdi. 


Yılın ikinci yansında da buna benzer bir performans sergilendiğini düşünüyoruz. Bu nedenle yılın geneli için yüzde 5'in üzerinde bir büyüme olacağını öngörüyoruz. , Diğer yandan son yıllarda artan yatınmlann 2013'te de devam etmesi, dünya ölçeğindeki mega projeler ve sektörü destekleyen, tüketiciyi de koruma altına alan kanun ve mevzuat düzenlemeleri sektörü canlı tutuyor. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar yönetmeliğini Türkiye'nin her şehrinde standart hale getirmesi devrim niteliği taşıyor. Düzenleme ile yetki belediyelerin değil bakanlığın k kontrolüne girdi. Böylece Türkiye genelindeki kargaşa sona erdi. 


Mütekabiliyet yasasında gerçekleştirilen düzenlemeler ve komşu ülkeler ile vize uygulamasındaki değişiklikler yatırımcı perspektifini genişletti. 2012 genelinde yabancılara yapılan gayrimenkul satışı 2,64 milyar dolara ulaşmıştı. 2013'ün ilk çeyreğinde yabancılara gayrimenkul satışı 720 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yıl sonuna kadar satışların yaklaşık 3 milyar dolar, orta vadede ise 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. Biz de Ağaoğlu olarak bu satışlar içerisinde 800 milyon doları m «% aşan satış rakamı ile ilk sırada geliyoruz. 



Projede toplam 600 araç kapasitelik otoparklarda elektrikli otomobillerin şarj olması için tasarlanan araç şarj istasyonları da bulunuyor. Her mahallenin ortak bahçe y alanlarının bulunduğu projenin peyzajında, İstanbul'un doğasını yansıtan manolya, süs kirazı, gülibrişim, oya ağacı, süs elması, san salkım, akağaç, huş, katalpa ve erguvan gibi bitkiler yer alıyor. 


Şehrizar Konakları nın kullanılan malzeme kalitesiyle farklılaştığını ifade eden Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, "Çatılarda titanyum çinko, dış cephede thermovvood işlemi görmüş ahşap dış cephe kaplamaları kullandık. Doğal taş uygulamaları da projeye hem estetik kattı hem de uzun ömürlü ve sağlam bir yapı oluşturdu" bilgisini verdi. 


Gap İnşaat ve Emlak Konut - tarafından inşa edilen Üsküdar Şehrizar Konaklan'nda daire teslimleri için geri sayım başladı. 38 blok halinde yükselen projede 208 daire yer alıyor. Fiyatlar 2 milyon 100 bin liradan başlıyor. 


Uygun faiz imkanı  Konut büyüklüklerinin 147 metrekare ile 464 metrekare arasında değiştiği projede oda sayısı ise 3+l'den başlıyor ve 9+l'e kadar çıkıyor. Sosyal donatılan arasında sauna, 4 fitness center, yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, buhar odası, spor alanlan, bulunuyor. Projeden ev almak isteyenler Türkiye Finans % Katılım Bankasından uygun faizlerle kredi İ kullanabiliyor. Kredi kullanmak isteyenlerden dosya masrafı alınmıyor. Yüzde 75'i için banka J kredisi kullanan konut alıcısı yüzde 25'lik peşinatın yüzde 5'i ilk ödemede, yüzde 10'u Şubat 2014'te, yüzde gg 10'u Mayış 2014'te olmak üzere 3 etapte} ödeyebiljyor. 


Bugün Emlak


Geri Dön