23 / 04 / 2024

Hasar gören kamu binalarının güçlendirme ihaleleri TBMM'de!

Hasar gören kamu binalarının güçlendirme ihaleleri TBMM'de!

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören kamu binaları ve bu binaların güçlendirme ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören kamu binalarına ve bu binaların güçlendirme ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ağbaba, ''24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ Sivrice Merkezli depremde Malatya İlinde özelikle Pütürge, Doğanyol, Kale, Battalgazi ilçeleri başta olmak üzere il genelinde çok sayıda kamu kurumunda hasar meydana gelmiş, bazı binaların güçlendirilmesi kararlaştırılmıştır.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz haftalarda Aile Sağlık Merkezleri ile bazı okulların güçlendirme çalışması ihalelerinde çok ciddi şaibeler ortaya çıktığı belirtilmekte,ihaleye giren firmalar tarafından konu yetkili makamlara resmi dilekçelerle iletilmektedir.  İlgili İhalelerin dağılımının kamu kurumu yetkililerinin memleketlerine göre belirlendiği, ihalelerin yüzde 90'ına yakınının Malatya dışındaki iki şehirden gelen müteahhitler tarafından alındığı, Malatyalı firmaların küçük meblağlı işleri yüksek kırımla alabilirken, şehir dışından gelen firmaların büyük bedelli işleri çok düşük kırımla alabildikleri iddia edilmektedir'' diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın soruları:
1-Malatya İlinde 24 Ocak depreminin ardından kaç kamu binasının güçlendirilmesine karar verilmiştir? 
2-Güçlendirme kararı verilen Aile Sağlık Merkezleri ve Milli Eğitime bağlı okulların sayısı kaçtır? 
3-Bugüne kadar ASM ve Okul güçlendirmesi için yapılan ihale sayısı kaçtır?Bu işlerin toplam bedeli ne kadardır? 
4-Bu ihaleleri alan firmalar hangileridir?Bu firmalar hangi işleri kaç kırımla almışlardır? 
5-Bu firmaların daha önce güçlendirme işleri yapmışlar mıdır? Yapmamışlar ise bu firmalara nereden nasıl ulaşılmıştır? 
6-İhaleye giren firmalar hangi şehirlerden davet edilmiştir? 
7-Belirtilen ihalelerin yüzde 90'ının Malatya dışından gelen firmalara verildiği iddiaları doğru mudur? 
8-Belirtilen ihaleleri alan firmaların ihale konusu işlerin yapıldığı kamu kurumlarının idarecileri ile aynı memleketli olmaları tesadüf müdür? 
9-Aile Sağlık Merkezleri ihaleleri neden açık ihale usulü ile değil de davet usulü ile yapılmaktadır? 
 


Geri Dön