20 / 04 / 2024

Haselsan İnşaat konkordato talep etti!

Haselsan İnşaat konkordato talep etti!

1984 yılından bu yana alt yapı, sulama kanalları, barajlar, yollar, konut ve benzeri alanlarda taahhüt işleri hayata geçiren Haselsan İnşaat son zamanlarda mali sıkıntı çekiyor. 



1984'ten bu yana alt yapı, sulama kanalları, barajlar, yollar, konut ve benzeri alanlarda taahhüt işleri ve birçok seçkin projeye imza atan Haselsan İnşaat son zamanlarda mali sıkıntı çekiyor. Haselsan İnşaat çektiği mali sıkıntıdan dolayı konkordato talep etti.

Haselsan İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi vekili Avukat Şevket Çelik, madde 285 ve devamı maddeleri uyarınca Konkordato ve yine İ.İ.K. ve Yargıtay kararları uyarınca borçlarının yeniden yapılandırılması projesi olan konkordato ön projesinin uygulanabilmesi için İ.İ. K. 287. Madde hükmüne göre geçici mehil talebinde bulundu. 

Haselsan İnşaat'ın alt yapı, tarımsal sulama ve üst yapı kategorilerinde devam eden projeleri bulunuyor. Alt yapı projeleri olarak; Kars Aras Nehri ve Yan Dereler 1. Grup Taşkın ve Rusubat inşaatı, Azerbaycan Gence 3. Kısım Kanalizasyon ve İçmesuyu Şebeke inşaatı, Afganistan Kabil içmesuyu hattı inşaatı bulunuyor. 

Tarımsal Sulama projeleri arasında ise Gümüşhane Kelkit Sadak Barajı Sulama hattı inşaatı, Muğla Dalaman Ovası Sulama Hattı inşaatı, Edirne Lalapaşa Büyüköğünlü Gölet ve Sulama hattı inşaatı, Elazığ Uluoca Sulama hatı inşaatı, Konya Çumra Apa Barajı 1.2.3. Kısım Sulama hattı inşaatı, Edirne İpsala Karaağaç Göleti inşaatı yer alıyor. 

Haselsan İnşaat'n üst yapı projeleri arasında ise Gümüşhane Construction of Traditional and Organic Products Business Development Centre bulunuyor. 

ANKARA 3. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN 
Ankara Ticaret Sicilinin 71076 sırasına kayıtlı, Cinnah Cad. No: 57-1 Melis Apartmanı Kat:4 No:8 Çankaya/ANKARA Adresinde Faaliyet gösteren Davacı HASELSAN İNŞAAT VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ vekili Avukat ŞEVKET ÇELİK İ.İ.K. Madde 285 ve devamı maddeleri uyarınca Konkordato ve yine İ.İ.K. ve Yargıtay kararları uyarınca borçlarının yeniden yapılandırılması projesi olan konkordato ön projesinin uygulanabilmesi için İ.İ. K. 287. Madde hükmüne göre geçici mehil talebinde bulunmuştur. Mahkememizin 03/10/2018 gün ve 2018/719 Esas sayılı kararı ile talep kabul edilerek, 7101 Sayılı Kanunun ile değişik 2004 sayılı Kanunun 287 Madde 1. Fıkra hükmüne göre davacı Haselsan İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin isteminin kabulü ile bu günden (03/10/2018) itibaren 3 ay süreyle GEÇİCİ MÜHLET verilmesine, aynı kanunun 297. Maddesinin ikinci fıkrasındaki haller dahil olmak üzere borçlunun mal varlığının muhafazası tedbir kararlarına hükmedilmiş,7101 sayılı Kanun ile değişik 2004 sayılı Kanunun 287. Madde 3. Fıkrası gereğince, İnşaat Mühendisi Atilla Yönüak, Öğretim Üyesi Suphi Aslanoğlu ile Öğretim Üyesi Cengiz Kulaksız''ın Konkordato Geçici Komiser Heyeti olarak atanmasına, Geçici Mühlet Kararının Ticaret Sicil Gazetesinde ve Basın ve İlan Kurumunun Resmi İlan Portalında derhal ilan edilmesine karar verilmiş olmakla; belirtilen bu karar ve husular ile birlikte, aynı Kanun 288. Madde 3. Fıkrası gereğince Alacaklıların yedi günlük kesin süre içinde dilekçeyle itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususları İLAN OLUNUR.

Web: https://www.haselsan.com.tr


Ev aldığı firma konkordato isteyen vatandaş ne yapacak?


Geri Dön