19 / 04 / 2024

Akhaş İnşaat konkordato talep etti!

Akhaş İnşaat konkordato talep etti!

Mali anlamda sıkıntılı bir dönem geçiren Akhaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etti...



Ankara'da faaliyet gösteren Akhaş İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etti. Mali anlamda sıkıntılı bir dönem geçiren şirkete konkordato heyeti atandı.

Akhaş İnşaat'a geçici mühlet kararı verildi. Ayrıca geçici konkordato komiserleri kurulu görevlendirildi. Geçici konkordato komiserleri kurulu olarak Prof. Dr. Hayri Bozgeyik, yeminli mali müşavir Adnan Giray Ergül ve inşaat mühendisi Veysel Özdemir görevlendirildi. 

Geçici komiserler kurulu şirket faaliyetlerine nezaret edecek. Şirketi temsil eden müdür veya şirket müdürlerinin tüm işlem ve kararları geçici konkordato komiseri kurulu onayına tabii tutuldu. 

Konkordato talep eden Akhaş İnşaat, alacaklılarca, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edilerek, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığı hususu delilleri ile birlikte ileri sürebileceği gibi, mahkememizden de konkordato talebinin reddi talep edebilecekler.

İlan metni:
Talep eden - borçlu AKHAŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ(VKN 0250028227)'nce konkordato talebinde bulunulmuş olup, mahkememizce talebe ekli belgeler üzerinde şekli olarak yapılan inceleme sonucu İİK'nun 286. Maddesince sayılan belgelerin bulunduğu görülmekle; geçici mühlet kararı verilmiş olup, ayrıca geçici konkordato komiserleri kurulu görevlendirilmiştir. Geçici konkordato komiserleri kurulunca Prof. Dr. Hayri BOZGEYİK, yeminli mali müşavir Adnan Giray ERGÜL veinşaat mühendisi Veysel ÖZDEMİRgörev yapmaktadır.

Geçici komiserler kurulu şirket faaliyetlerine nezaret edecektir. Şirketi temsil eden müdür veya şirket müdürlerinin tüm işlem ve kararları geçici konkordato komiseri kurulu onayına tabii tutulmuştur.

Geçici mühlet kararı İİK'nun 288/1 maddesi gereğince kesin mühlet sonuçlarını doğurmakta olup, kesin mühlet sonuçları ise; İİK'nun 294. Maddesine göre alacaklılar bakımından;İİK'nun 295 maddesine göre rehinli alacaklılar bakımından, İİK'nun 296. Maddesi gereğince sözleşmeler bakımından, İİK'nun 297. Maddesi gereğince borçlu bakımından ayrı ayrı düzenlenmiştir.

Ayrıca konkordato talep eden - borçlu şirket alacaklılarca, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edilerek, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığı hususu delilleri ile birlikte ileri sürebileceği gibi, mahkememizden de konkordato talebinin reddi talep edebileceklerdir.

 

Web: http://www.akhasinsaat.com.tr/

 

 

AC Yapı da konkordato talebinde bulundu!

Nuhoğlu resmen konkordato talep etti!

Konkordato nasıl ilan edilir?

Kimler konkordato ilan edebilir?


Geri Dön