25 / 04 / 2024

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında imar görüşüldü!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında imar görüşüldü!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha başkanlığında iki gündem maddesiyle toplanan Belediye Meclisi'nin birinci maddesi, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de onayıyla, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği oldu.



Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha başkanlığında iki gündem maddesiyle toplanan Belediye Meclisi'nin birinci maddesi, belediye hizmet alanı düzenlenmesi için, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nin de onayıyla, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği oldu.

 

Gerçekleşen toplantıda, bu değişikliğe uygun olarak, belirlenen alanda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı yapılması gerektiğinden, gündemin ilk maddesi İmar Komisyonu'na havale edildi. 


İŞÇİ ALACAĞINA ONAY


Gündemin ikinci maddesi, 2012 yılında kapanan Gözcüler Belediyesi döneminde emekli olan bir işçinin emeklilik haklarından doğan alacaklarının ödenmesi ve temyizden feragat edilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi oldu. 

Teklif, oybirliğiyle kabul edildi. Bir sonraki Meclis Toplantısı'nın ise 2 Aralık 2015 Çarşamba günü, saat 14.00'te, Arsuz Belediyesi Hizmet Binası'nda yapılması kararlaştırıldı. 


BOĞAZ KÖPRÜSÜ NE BENZEYECEK

Meclis Toplantısı'nın ardından, Uluçınar Köprüsü'nün trafiğe kapatılması ile ilgili kısa bir açıklama yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, bu konuda oldukça dikkat çeken detaylar verdi. 


"19 Ekim tarihli İl Koordinasyon Toplantısı sonrası, Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca, ilçemize yaptığı ziyarette Uluçınar Uluçınar Köprüsü İstanbul'daki Boğaz Köprüsü'nü andıracak. Köprüsü'nün çok sıkıntılı olduğunu gözlemlemiş ve kapatılması gerektiği yönünde bir talepte bulunmuştur. Sayın İlçe Kaymakamımızla da konuyu değerlendirerek, can ve mal güvenliği nedeniyle gösterdiği hassasiyetle köprünün kapatılması gündeme getirilmiştir. 


Oradaki köprümüz, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden ihaleye çıkarıldı. Almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda, köprünün bir aya kadar yer teslimi yapılarak yıkılacağı ve yeni köprünün de 3 ay içerisinde yeniden inşa edileceği belirtildi." Projenin 3 boyutlu halini gördüğünü söyleyen Başkan Çulha, "Geliş - gidiş şeklinde, iki şerit halinde, İstanbul Köprüsü'ne benzer bir köprü inşa edilecek. Orada deniz yolu trafiği olduğu için, köprünün tarihi köprü niteliğinde, bombeli bir şekilde olamayacağı şeklinde bir görüş belirtildi. Ancak, yeni köprümüz, mevcut köprüden bir metre daha yüksek olacak" diye konuştu. 


Antakya Gazetesi


Geri Dön