25 / 04 / 2024

Hatay'da yatırım yapacak firmalar yer bulamıyor

Hatay'da yatırım yapacak firmalar yer bulamıyor

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentte yatırım yapacak firmaların yer bulma konusunda sıkıntı yaşandığını söyledi



Celalettin  Lekesiz, Hatay Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİRSİAD) genel kurulunda başkanlığa yeniden seçilen Ali İşgören ile yönetim kurulu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, Hatay'ın ihtiyaçlarının 50-100 yıl sonrasının göz önünde bulundurularak planlanması gerektiğini söyledi.

Kentte sanayinin her geçen gün geliştiğini, yassı demir üretimiyle ve buna bağlı sektörlerle ilgili yatırımcıların yer taleplerinin arttığını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

"Hatay'da en büyük eksiklik, yatırımcıların yer bulmada sıkıntı yaşaması. Yatırımcıların yer sorununu çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Bu konuda Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulunduk. Buranın genişletilebilme imkanlarına bakacağız. Ayrıca yatırım yapılabilecek alternatif yerlerle ilgili de incelemeye yapacağız."

Lekesiz, önümüzdeki ay iş adamlarıyla birlikte Suriye'nin İdlip kentine gezi düzenleyeceklerini de kaydetti.

Hatay'daki mobilya, ayakkabıcılık, demir çelik, deri sanayisi ve yaş sebze meyveyle ilgili konularda Suriye'nin İdlip kentinde bulunan iş adamlarına sunumlar yapacaklarını vurgulayan Lekesiz, "Amacımız, vize uygulamasının kaldırılmasını en iyi şekilde değerlendirmek. İdlip'in yanı sıra Halep, Şam gibi kentlere de iş gezileri düzenleyeceğiz, Amacımız, ilimizle komşumuz arasındaki ticareti daha da canlandırmak" diye konuştu.

İşgören de Suriye ile ekonomik ilişkilerin daha da canlandırılması noktasında üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Hatay'da serbest bölgenin bulunmamasının büyük eksiklik olduğunu ifade eden İşgören, ihracattaki canlanma için bunun biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.
AA


Geri Dön