23 / 04 / 2024

Hatibiye Medresesi turizm danışma bürosu oldu!

Hatibiye Medresesi turizm danışma bürosu oldu!

Bitlis'teki tarihi Hatibiye Medresesi, turizm danışma bürosuna dönüştürüldü



Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, turizm danışma bürosuna dönüştürülen Hatibiye Medresesi'ni ziyaret etti. Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, ziyaret sırasında, Hatibiye Medresesi'nin kitabesinin bulunmadığını, ancak medresenin 16. yüzyılda Osmanlı döneminde yapıldığını anlattı.

Harap ve metruk durumda bulunan medreseyi onararak, turizm danışma bürosuna dönüştürdüklerini vurgulayan Işıkgör, şöyle konuştu: "Harabe haldeki medreseyi onardık ve turizm danışma bürosuna dönüştürdük. Ayrıca eserin karşısında bulunan Memi Dede Türbesi'yle taş işçiliği birbirine çok benziyor. Fakat medresenin taş işçiliği Memi Dede Türbesi'nden daha ihtişamlı duruyor. Büroyu, 8 Ağustos Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle kentte gelen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da ziyaret etti."

Medresede ve Memi Dede Türbesi'nde çevre düzenlemesinin yapılacağınıkaydeden Işıkgör, çevre düzenlemesinin ardından, medrese ve türbenin güzel bir görünüme kavuşacağını kaydetti.
AA


Geri Dön