27 / 04 / 2024

Havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorunu mecliste!

Havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorunu mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa Yunuseli Havaalanı'nın ticari uçuşlara kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil, Bakan Arslan'a havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorununu sordu..



Havaalanı yakınındaki yüksek binaların uçuş güvenliği sorunu mecliste!


CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa Yunuseli Havaalanı'nın ticari uçuşlara kapatılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil önergesinde, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a yüksek binaların uçuş güvenliği açısından sakıncası olup olmadığını da sordu.


İrgil, "Yenişehir Havaalanı'nın açılmasının ardından 2001 yılında kapatılan Yunuseli Havaalanı, 16 yıl aradan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Şubat 2017'de görkemli bir törenle yeniden hizmete açılmıştı. 


Yunuseli'nin tekrar ticari uçuşlara açılması, kamuoyuna "Bursa havacılığında tarihi gün" olarak lanse edilmişti." dedi.


Açılıştan 15 gün sonra ise basına Yunuseli Havaalanı'nın kapatıldığı yansıdığını dile getiren İrgil "İddialara göre; Gemlik'teki deniz uçağı seferlerinin tarifeli olarak kaydırıldığı Yunuseli Havaalanı'nda BURULAŞ'ın seferleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından durduruldu. 1 Şubat'tan itibaren Yunuseli Havaalanı'ndan Haliç'e deniz uçaklarıyla günde iki kez sefer düzenleyen BURULAŞ'ın kulesi, itfaiyesi ev diğer gerekli altyapısı olmadığı için havalimanından sefer düzenlemesinin sivil havacılık kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle uçuşa kapatıldığı öne sürüldü.


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sadece amatör ve sportif havacılık için kullanıma açtığı havalimanından yapılan ticari uçuşların BURULAŞ'ın online satış ekranında uçuşların kaldırıldığı da gözlemlenmektedir." dedi.


Bu bağlamda Yunuseli Havaalanı'nın ticari uçuşlara kapatılmasına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını soran İrgil ayrıca, "Özellikle 2001'den bugüne kadar havaalanının etrafına yapılmış olan yüksek katlı binaların uçuş güvenliği açısından bir sakıncası yok mudur?" diye sordu.




Geri Dön