26 / 04 / 2024

Havalimanlarına 923 milyon lira harcanacak!

Havalimanlarına 923 milyon lira harcanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, 18 adet havalimanına yeni terminal binası yapımı ve yenileme çalışmaları için 923 milyon lira harcanacağını bildirdi...




Birdal, hava yolunu kullanan yolcu sayısı her geçen gün artan ve rekorlara imza atılan Türkiye'de havalimanlarında yürütülen yenileme çalışmalara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.


Ağrı, Kars, Mardin ve Balıkesir-Koca Seyit havalimanlarının yeni terminal binaları için 163 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Birdal, söz konusu terminal binalarının bu yıl hizmete alınmasının planlandığını söyledi.


Birdal, Tekirdağ-Çorlu Havalimanının Pist Apron Taksirut (PAT) sahalarının genişletilmesi ve onarımı için 25 milyon lira yatırım yapılacağını ifade etti. Diyarbakır Havalimanı apron ve taksi yolu yapımına 28 milyon lira, Esenboğa Havalimanı hızlı taksi yolları ve apron yapımına 57,5 milyon lira, Milas-Bodrum Havalimanı taksi yolunun piste dönüştürülmesi ile hızlı taksi yolu yapımına 26,6 milyon lira, Gaziantep Havalimanı apron genişletilmesi işine 4 milyon kaynak ayrıldığını bildiren Birdal, söz konusu havalimanlarındaki işlerin bu yıl tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.


Birdal, 3,7 milyon liralık yatırım gerektiren Hatay Havalimanı teknik blok ve kule yapımı işinin de bu yıl tamamlanmasının planlandığını bildirdi.


Orhan Birdal, 2014'te toplam maliyetleri 257 milyon lirayı bulan Konya, Van-Ferit Melen, Diyarbakır havalimanları terminal binalarının hizmete alınmasının amaçlandığını belirterek, şöyle devam etti:


"PAT sahası yatırımlarında ise 22,2 milyon lira yatırım tutarında Sinop Havalimanı Pist Onarımı ve Tevsii ile Yeni Apron ve Taksi Yolu Yapımı, 20,7 milyon lira yatırım tutarında Çanakkale Havalimanı Pist Uzatılması, Genişletilmesi ve PAT sahalarının onarımı, 266,9 milyon lira yatırım tutarında Atatürk Havalimanı PAT Sahaları Onarımı ve Tevsii ile 22,5 milyon lira yatırım tutarında Gaziantep Havalimanı Pist Rehabilitasyonu işlerinin de 2014 yılında tamamlanması planlanıyor."


Birdal, 20,4 milyon lira yatırım tutarındaki Amasya-Merzifon, Denizli-Çardak, Kars, Mardin, Diyarbakır ve Hatay havalimanları itfaiye ve garaj binaları yapımı ile 5,1 milyon lira yatırım tutarında devam eden Sivas-Nuri Demirağ Havalimanı Teknik Blok ve Kule Yapımı işinin de gelecek yıl tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.



Yeni Şafak


Geri Dön