18 / 04 / 2024

Haydar Aliyev Merkezi 2011 ortasında tamamlanacak

Haydar Aliyev Merkezi 2011 ortasında tamamlanacak

İbrahim çeçen Holding tarafından Bakü"de inşa edilen 101 bin metrekare kapalı alana sahip Bakü Haydar Aliyev Merkezi Projesi, dünyaca ünlü Wallpaper dergisi tarafından ˜Best Building Sites" kategorisinde birinci oldu



Moda tasarımından mimarlığa 11 farklı tasarım dalında sıradışı ürünleri ödüllendiren Wallpaper* dergisinin seçici kurulunda Pharrell Williams, Mario Bellini, Raf Simons, Natalie Massenet, Michael Nyman ve Marc Quinn gibi tasarım dünyasının tanınmış isimleri yer alıyor.

Dergi tarafından ödüle layık görülen Haydar Aliyev Merkezi, uzay üssünü andıran tasarımı ile mimari çevrelerin en çok konuştuğu binaların başında geliyor. 205 milyon euro bedelle inşa edilen Merkez"in konsept dizaynını Zaha Hadid yaptı.

Proje konferans salonu, müze ve tarih galerisi başta olmak üzere pek çok farklı kullanım alanına sahip bölümlerin birleşmesi ile oluştu. Toplam kapalı alanı 101 bin 800 metrekare olan merkezin peyzaj alanı ise 136 bin metrekareyi buluyor.

2011 ortasında tamamlanacak

Bakü"nün en dikkat çekici yapılarından biri olacak Merkez"in 2011 ortasında tamamlanması bekleniyor. çok amaçlı salon, projenin en önemli bölümlerinden biri. 1800 metrekare alana sahip salon 800 yemekli davetliye hizmet verebilecek şekilde dizayn edildi. Hareketli bölmelerle çok amaçlı salon 436-440 ve 680 metrekarelik üç ayrı bölüm haline dönüştürülebiliyor. Proje kapsamında ayrıca 406 metrekare ve 255 metrekarelik iki büyük salon ve 10 adet de küçük salon yer alıyor. Yine proje kapsamında 200 kişilik bir kafe de merkezin içinde tasarlandı. Bunun dışında merkezde catering, güvenlik, teknik ofisler ve kapalı otopark bulunuyor.
Vatan


Geri Dön