24 / 04 / 2024

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Haydarpaşa Garını devralan Bakanlığın Gara yönelik tasarrufunun ne olacağı ve Garın içinde bulunduğu alanın imara açılıp açılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Haydarpaşa Garını devralan Bakanlığın Gara yönelik tasarrufunun ne olacağına ve Garın içinde bulunduğu alanın imara açılıp açılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tekin, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tekin, ''Gazete Kadıköy'den Erhan Demirtaş'ın haberine göre, mülkiyeti TCDD'ye ait olan Haydarpaşa Garı'nın bazı taşınmazların TCDD'nin talebi üzerine, Kültür Bakanlığı'na devredildiğine yer verilmiştir. Buraya kadar her şey normal gözükse de bütün anormallikler bundan sonra başlamıştır. Bu talebi değerlendiren 5 Numaralı Koruma Kurulu; 41-50-51-82-103 ve 118 numaralı, Haydarpaşa Garı ve Çevresi Kentsel Tarihi SİT alanı sınırlandıran kalan altı adet parselin yıkılmasında sakınca bulmamıştır'' diye konuştu.

 Haydarpaşa Garı ne olacak?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in soruları:

1- 2006 yılında SİT kararını veren Koruma Kurulu'nun bugün aniden bu kararında vaz geçmesinin nedeni nedir?

2- Haydarpaşa Garı'nı da içeren alan imara açılarak; ticaret, turizm, konaklama fonksiyonlar mı verilmek isteniyor?

3- Gar alanı içindeki bazı yapılar için yıkım kararının çıkması ve bu alanlara yeni fonksiyonlar verilmesi ile birlikte, Haydarpaşa arazileri satılacak mı?


Geri Dön