26 / 04 / 2024

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal edildi!

Haydarpaşa Limanı imar planı iptal edildi!

Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limanı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi.



Harem bölgesi ile Haydarpaşa Limaıı ve Geri Sahası'na ilişkin nazım imar planına şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı belirtilerek iptaline karar verildi. Karan Haydarpaşa Garı merpenlerinde yapılan eylemde Toplum, Kent ve Çevre için Haydarpaşa Dayanışiptal ması, Haydarpaşa gar merpenlerindeki basın açıklamasıyla duyurdu. Eylemde "Haydarpaşa Gar ve Limanı'nı sana yağmalatmayacağız" pankartı açılarak "Savaşa Hayır, Haydarpaşa Gar'dır" sloganları atıldı. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Akif Burak Atlar, iptal kararı ile gar ve yakın çevresinin turizm ve ticaret alanına dönüştürülmesinin engellendiğini belirtti. 

Gar, Kadıköy Meydanı ve çev resini içeren nazım imar planına karşı açılan davanın sürdüğünü hatırlatan Atlar, o davada da iptal kararının çıkmasını beklediklerini söyledi.


Cumhuriyet


Geri Dön