26 / 04 / 2024

Hazine arazileri Katar’a mı satılacak?

Hazine arazileri Katar’a mı satılacak?

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun hazine arazilerinin Katarlı bir firmaya satılacağını iddia etti.




CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, hazine arazilerinin Katarlı bir firmaya satılacağını söyledi. Arazi satışına seçim çevresi olan Tekirdağ’dan başlanacağını iddia eden Aygun, elde edilecek gelirin Erdoğan’ın seçim vaadi olan ‘Millet Bahçeleri’ için harcanacağını söyledi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, CHP'li Aygun, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi, Çorlu ve Kapaklı ilçelerinde satılacak arazinin, tapudaki ada ve pafta numaralarını vererek büyüklüğünün 817 bin 144 metrekare olduğunu söyledi. Birinci sınıf tarım arazisi niteliği taşıyan bu bölgelerin, petrokimya tesisi kurması için Katarlı bir firmaya satılacağını ‘öğrendiklerini' belirtti. CHP'li vekil, iddialarını şu şekilde dile getirdi:

PETROKİMYA TESİSİ KURULACAK

“Devlette artık özelleştirilecek kurum kalmayınca kamuya kaynak yapmak için sıra Hazine arazilerine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi olarak açıklanan Millet Bahçeleri'nin finansmanı için Türkiye'nin en güzel ve stratejik arazileri ile birinci sınıf tarım alanları satışa çıkarılıyor. Bunun ilk adımı Trakya'da atıldı. Tekirdağ'da ilk aşamada askeri alan, çok nitelikli tarım alanı ve liman alanı olarak planlanan 817 bin 144 metrekare arazi satışa çıkarıldı. Katar menşeli bir firmanın bu bölgede petrokimya tesisi kuracağını öğrendik.”

Hazine arazileri Katar’a mı satılacak?

 


Geri Dön