19 / 04 / 2024

Hazine arazilerinin yıllık kira artışları yüzde 9'a düşürülüyor!

Hazine arazilerinin yıllık kira artışları yüzde 9'a düşürülüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine arazileriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde gerçekleştirilen 151. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında dünya salgınla başlayan sağlık krizi ve onu takip eden ekonomik krizle sarsılırken Türkiye'nin hedeflerine doğru yürüyüşünü hız kazandırdığına dikkat çekti. 

Hazine arazilerinin yıllık kira artışları yüzde 9 a düşürülüyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin dört bir etrafında organize sanayi bölgelerinde kapasitelerin yükseltildiğini, fabrikaların büyütüldüğünü dile getiren Erdoğan, Gaziantep'te 5 organize sanayi bölgesinin olduğunu, şimdi 6'ncısının yapıldığına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Hazine arazilerinin yıllık kira artışları yüzde 9 a düşürülüyor!

"Evet, bu millet çalışıyor, sanayicisi çalışıyor ama ana muhalefet yavrularıyla beraber bu çalışmaları görmüyor. Yeni yatırımlar yapılıyor, salgın öncesine göre istihdamımızı 2 milyon kişi artırdık. Bu vesileyle hazineye ait tarım arazilerini kira ile kullanan çiftçilerimize de bir müjde verelim; Hazineye ait tarım arazilerinin kullanan çiftçilerimizin bu yerleri ecrimisil bedellerinin yarısına kiralayabilmelerini zaten sağlamıştık. Böylece ülke çapında 595 milyon metrekare hazine arazimiz 55 bin çiftçimiz tarafından ekilip, biçilmeye başlanmıştı. Bu çiftçilerimizin tarımsal desteklerden de faydalanabilmelerini temin etmiştik. Şimdi yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de yararlanabilecektir."

Hazine arazisine inşa edilen taşınmazlar için düzenleme!


Geri Dön