25 / 04 / 2024

"Hazine Bakanlığı hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu"


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et ve süt sektöründe yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, "Ulusal Süt Konseyi’ni talimatla yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, hayvancılığı büyük bir krizin içerisine soktu" dedi.



Bayraktar, “Başta yem fiyatları olmak üzere elektrik, mazot, gübre ve de işçilik gibi birçok maliyette ciddi artışlar olduğunu, belirlenen ücretlerin üreticileri sektörden kopardığını, damızlık hayvanlarını tek tek kestirdiklerini, işletmelerin ya küçülmeye ya da bir bir kapanmaya başladı. İlerleyen zamanlarda da süt ve ette krizler yaşanabileceğini, bu gidişin en ağır sonuçlarını tüketicilerin ücretleri yüksek ürünlere ulaşamayarak yaşayacaklarını söyledik" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Ulusal Süt Konseyi’ni talimatla yönlendirdiğini iddia eden Bayraktar hayvancılığı büyük bir krizin içerisine sokulduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın etkisinde olan Gıda Komitesi’nin enflasyonu düşürmek amacıyla üretici ücretlerini baskılamasının enflasyon ithal etmekten başka bir şeye yaramayacağını, tabana ve sektörün temsilcilerine kulak verilerek bu skandaldan dönülmesi gerektiğini de dile getirdik. Gıda komitesi süt ürünleri ve yem ücretlerine müdahale etmezken neden üretici fiyatlarına müdahalede bulunuyor? Yem sanayicisi, süt sanayicisi ve de marketler artan maliyetlerini vatandaşa yansıtıyor. Neden üreticilerimizin artan maliyetlerini ücretlere yansıtması engelleniyor?"
 


Geri Dön