25 / 04 / 2024

Hazine taşınmazlarının kira süresi ne kadardır?

Hazine taşınmazlarının kira süresi ne kadardır?

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi görev ve yetkisi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Peki, hazine taşınmazlarının kira süresi ne kadardır?



Hazine taşınmazlarının kira süresi ne kadardır?

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi görev ve yetkisi Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. 


Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların kiraya verilmesi işlemleri  Genel Tebliğ ve Genelgelere göre belirleniyor. Hazine taşınmazları;


-Tarımsal amaçlarda kullanılmak üzere,

-Ticari amaçlarda kullanılmak üzere,

-Spor ve sosyal nitelikli amaçlarda kullanılmak üzere,

-Balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere, hazine taşınmazı kiralanabiliyor. 


Hazine taşınmazı kiralaması için taşınmazın bulunduğu Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapılması yeterli oluyor. Başvuru için yazılacak olan dilekçede kiralamanın sebebi ve kiralanmak istenen yerin sınırlarının belirtilmesi gerekiyor. Peki, hazine taşınmazlarının kira süresi ne kadardır?


Kiraya verilecek taşınmaz malların kira süresi!

Mülkiyeti Hazineye ait veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlar en fazla 10 (On) yıl süreyle kiralanabiliyor.


Ancak, turistik tesis kurulacak yerler ve turistik tesisler, enerji üretimi tesisleri ile iletim ve dağıtım tesis ve şebekelerinin ihtiyacı olan araziler, doğal gaz iletim, dağıtım ve depolama tesis ve şebekelerinin ihtiyacı olan araziler on yıldan fazla süre ile kiralanabiliyor. 


Kiraya verilmesi mümkün olmayan hazine taşınmazları nelerdir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön