19 / 04 / 2024

Hazine taşınmazlarının satışında yüzde 20 indirim!

Hazine taşınmazlarının satışında yüzde 20 indirim!

Vergi ve ekonomi paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Söz konusu ekonomi paketinde hazine arazileri ile ilgili önemli detaylar yer aldı. İşte ayrıntılar...



TBMM Bakanlığına sunulan söz konusu vergi ve ekonomi raporunda üzerinde yerleşim yeri bulunduğu gerekçesiyle orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilen taşınmazlar, 2/B alanlarındaki taşınmazların satışına yönelik hükümlerle kıyas edilerek hak sahiplerine doğrudan satışı gerçekleşecek.

Hazine taşınmazlarının satışında yüzde 20 indirim!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TBMM Başkanlığı'na sunulan Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına yönelik Kanun Teklifi'ne göre taşıma yoluyla eğitime erişim kapsamındaki hizmet alımlarında ek fiyat farkı geliyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na borcu olan devam eden tarımsal üreticiler ve kefillerden kesin aciz vesikasına bağlanan alacak, faiz yürütülmeksizin takip edilecek ve yapılan tahsilat, tahsilatın yapıldığı ayı izleyen ayın ilk haftası içerisinde Hazine'nin hesabına aktarılacak.


Geri Dön