26 / 04 / 2024

Hazine taşınmazların satışı!

Hazine taşınmazların satışı!

Yönetim ve tasarrufu devletin elinde olan taşınmazlara hazine taşınmazı deniyor. Peki, hazine taşınmazı satılabilir mi? İşte, hazine taşınmazların satışı!



Hazine taşınmazların satışı!


Yönetim ve tasarrufu devletin elinde olan taşınmazlara hazine taşınmazı deniyor.  Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince, kimi hazine taşınmazları satışa sunulabiliyor.


Hazine taşınmazlarının satış işlemleri için  taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık  Emlak  Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. Müracaat bir dilekçe ile yapılabiliyor.


Dilekçede satın alınmak istenilen Hazine taşınmazının özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresinin yazılması gerekiyor.


Hazine taşınmazı satışlarında açık teklif usulü ve kapalı teklif usulü olmak üzere iki türlü ihale gerçekleştirilebiliyor.  İhalelerde geçici teminat miktarı ilanda belirtiliyor. Bu miktar tahmin edilen bedelin % 10'u ile % 30 arasında bir bedel oluyor.


Taşınmazların satış bedeli, ihale kararının veya satışın uygun görüldüğünün bildirilmesini izleyen günden itibaren onbeş gün içinde peşin veya taksitle ödenebiliyor. 


Hazine taşınmazı nedir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön