27 / 04 / 2024

Hazine taşınmazlarının satışına koronavirüs düzenlemesi!

Hazine taşınmazlarının satışına koronavirüs düzenlemesi!

Koronavirüsle mücadele için yeni düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda hazırlanan kanun teklifinde, Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, kiraya verilmesi gibi işlemlere ilişkin usul ve esaslar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanacak yönetmelikle belirlenecek...



Salgınla mücadelede her gün yeni önlemler açıklanıyor. Kanun teklifi taslağına göre, işten çıkarmalar üç aylığına ertelenecek. Ücretsiz izne çıkarılan ve işsizlik sigortası alamayanlara günlük 39.24 TL nakdi destek verilecek. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; virüsle mücadele için yeni düzenleme geliyor. İstihdamı korumaya yönelik tedbirlerin de alındığı kanun teklifi taslağına göre işten çıkarmalar üç ay boyunca yasaklanacak. Salgın hastalıkları da içeren mücbir sebep durumlarında acil ihtiyaç kapsamındaki mal, hizmet ve yapım işlerine ilişkin tedarikler hızlıca gerçekleştirilebilecek. 

Mücbir Sebep Hakkı 

Taslak metnine göre, tarihi ve bedii değeri olanlar hariç; Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, kiraya verilmesi, trampası, arsa veya kat karışılığı inşaat yaptırılması ve irtifak hakkı tesisi ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi ve kullanma izni verilmesi işlemlerine ilişkin usul ve esaslar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. Bu işlerin ihaleleri elektronik ortamda da yapılabilecek. 

Koronavirüs kapsamında yapılan kira düzenlemeleri yasalaştı! 

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri TBMM'ye sunuldu!


Geri Dön