26 / 04 / 2024

Hazine yetkilisi: Suriye operasyonu Türk ekonomisi üzerinde kalıcı olumsuz etki yaratmaz!

Hazine yetkilisi: Suriye operasyonu Türk ekonomisi üzerinde kalıcı olumsuz etki yaratmaz!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Barış Pınarı Harekatı’nın Türkiye ekonomisi üzerinde ‘kalıcı olumsuz bir etkiye yol açmasını beklemediği’ belirtildi.



Suriye’nin kuzeyinde başlatılan operasyonun Türkiye ekonomisi üzerinde kalıcı olumsuz bir etki yaratması beklenmiyor.
Türkiye’nin aldığı önlemlerle son bir yılda ekonomisini tüm senaryolarla başa çıkacak şekilde güçlendirdiği düşünülüyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; bölgedeki askerlerini çekme kararı alarak Türkiye’nin operasyonuna bir nevi ‘yeşil ışık yakan’ ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra ‘Türkiye'nin sınırları aşan bir şey yapması halinde, ekonomisini tamamen yok edeceğini' söylemişti.

Operasyonun başlamasının ardından konuya bir kez daha değinen Trump, bu kez de Suriye'deki Kürt nüfusu ortadan kaldırması halinde Türkiye'nin ekonomisini 'mahvedeceğini' belirtmişti.

Trump, bugün bir açıklama daha yaparak “Türkiye'yi yakından izliyorum, kuralına göre oynamazlarsa mahvederim” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön