29 / 03 / 2024

Barış Pınarı Harekatı

Barış Pınarı Harekatı

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Hazine yetkilisi: Suriye operasyonu Türk ekonomisi üzerinde kalıcı olumsuz etki yaratmaz!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Barış Pınarı Harekatı’nın Türkiye ekonomisi üzerinde ‘kalıcı olumsuz bir etkiye yol açmasını beklemediği’ belirtildi.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi kurulacak!

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Hamid et-Tuhri: Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek!

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad Aşiret ve Kabileler Başkanı Hamid et-Tuhri yaptığı açıklamada, "Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek" dedi.

Suriye sınırına ticaret merkezi inşa edilecek!

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen bölgelerde ticaretin geliştirilmesi amacıyla Suriye Ticaret Merkezi inşa edilecek. 

Tel Abyad'daki kamu inşaatlarında son durum ne?

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatı sayesinde terörden temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde yapımı süren kamu inşaatlarını inceledi.

Rasulayn Hastanesi'nde başlatılan onarım çalışmaları tamamlandı!

Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Rasulayn'da YPG/PKK'nın büyük zarar verdiği Rasulayn Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından onarım çalışmalarından sonra yataklı servisleriyle hizmete açıldı.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği: Volkswagen ile görüşmeler sürüyor!

Alman otomobil devi Volkswagen'in (VW) planlanan fabrika yatırımıyla ilgili olarak Türkiye ile görüşmelere devam ettiği belirtildi. VW, Barış Pınarı harekatı sebebiyle yeni fabrikayla ilgili kararını ertelemişti.

Tel Abyad’daki Ermeni Kilisesi onarılıyor!

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nin temizlenerek yeniden elden geçirildiğini bildirdi...

Konut kredisi faiz oranları için kritik günler!

Bankaların konut kredisi faiz oranları için kritik günler içindeyiz. Barış Pınarı Harekatı’nda tanınan 120 saatlik süre dün gece saatlerinde sonra erdi. Operasyona ara verilmesiyle düşüşe geçen dolar tekrar yükselir mi?

Murat Kurum: 140 köyden oluşan yerleşim alanı inşasıyla huzuru sağlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatıldı, dedi…

TMB'den Barış Pınarı Operasyonu mesajı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün'ün Barış Pınarı Operasyonu'yla ilgili açıklama yayınlandı.

Konut kredisi faizleri kurdaki yükselişten etkilenir mi?

Üçüncü gününe girilen Barış Pınarı Harekatı ve ABD’den yaptırım riskleri dolayısıyla dolar yükseliş yönlü seyrediyor. Kurda yaşanan yükseliş kredi faizlerini olumsuz etkiler mi?

Hazine yetkilisi: Suriye operasyonu Türk ekonomisi üzerinde kalıcı olumsuz etki yaratmaz!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Barış Pınarı Harekatı’nın Türkiye ekonomisi üzerinde ‘kalıcı olumsuz bir etkiye yol açmasını beklemediği’ belirtildi.

TOKİ Aksaray Merkez Taşpınar kura çekiliş yeri!

TOKİ Aksaray Merkez Taşpınar kura çekiliş yeri belli oldu. Ödeme planı kapsamında 120 veya 180 ay vade uygulanan projede 163 tane daire satışa sunuluyor.

Barış Pınarı Harekatı Haberi

Barış Pınarı Harekatı

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Akçakale'nin karşısında Suriye topraklarında bulunan Tel Abyad'da Türkiye'nin desteğiyle halka ücretsiz sağlık hizmeti çalışmaları hızla devam ediyor. 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ile Suriye Muhalifleri ve Devrimci Güçleri Koalisyonu'na (SMDK) bağlı Sağlık Bakanlığı'nca Tel Abyad ilçesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi inşa ediliyor.

1600 metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan hastane içerisinde, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk hastalıkları polikliniği, ameliyathane, laboratuvar ve yoğun bakım üniteleri yer alacak.

Yetkililer, hastanenin 45 günde hizmete açılacağını kaydetti.

Barış Pınarı Harekatı'nda Türkiye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçesinde birer hastane olmak üzere kent merkezlerinde ve kırsalda 11 sağlık merkezi halka...