26 / 04 / 2024

Rasulayn Hastanesi'nde başlatılan onarım çalışmaları tamamlandı!

Rasulayn Hastanesi'nde başlatılan onarım çalışmaları tamamlandı!

Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Rasulayn'da YPG/PKK'nın büyük zarar verdiği Rasulayn Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından onarım çalışmalarından sonra yataklı servisleriyle hizmete açıldı.



Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu askerleri tarafından da desteklenen harekat kapsamında güvenliğin sağlandığı Rasulayn'daki hastanede onarım çalışması tamamlandı.

Bodrum katına tünel kazılan, birçok odasına el yapımı patlayıcı (EYP) yerleştirilen ve sözde karargah haline getirilen hastanede, ilk önce güvenlik güçleri tarafından yapılan tarama faaliyetleri sonucunda EYP’ler de etkisiz hale getirildi.

Daha sonra devreye giren Sağlık Bakanlığı, hummalı bir biçimde tadilat yaparak, bölgenin acil ihtiyacı hastaneyi hizmete hazır duruma getirdi.

Bakanlığın özveriyle görev yapan kadın doğum, acil ve çocuk poliklinikleri personeli, Suriyeli hastalara şifa dağıtıyor.

- "İlaçlar ücretsiz veriliyor"

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, hastane önünde yaptığı açıklamalarda, Rasulayn Hastanesinin büyük ve geniş bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Hastanede güvenliğin sağlanması için çalışmalarına başladıklarını anlatan Erkuş, ilk etapta mobil sağlık tırı ve acil servis hizmeti verdikleri hastanedeki hizmetin kapasitesinin artırıldığını dile getirdi.

Hastanenin kısa zamanda 24 saat hizmet verebilecek duruma getirileceğini dile getiren Erkuş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Sağlık Bakanlığı talimatıyla bakım ve onarım çalışması yapılan Rasulayn Hastanesi hizmete girdi. Şu anda poliklinikler kurduk. Kadın doğum, çocuk ve acil servis poliklinikleri hizmet veremeye başladı. Hastanemizi şu an 12 yataklı hizmete sunduk. Yatması gereken hastalar kısa süreli müşahede altında tutulabiliyor. Ultrason hizmeti veriyoruz, laboratuvar hizmetleri veriyoruz. Röntgen, eczane hizmeti veriyoruz. İlaçlar, reçetelerle ücretsiz veriliyor."

Erkuş, ilerleyen zamanda hastanenin 200 yataklı hizmet vermesinin planlandığını da söyledi.


Geri Dön