19 / 04 / 2024

Hazine'den rekor borçlanma hamlesi

Hazine'den rekor borçlanma hamlesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kasım-ocak dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisini ilan etti. Buna göre Hazine, kasım ve ocak arası dönemde 102,1 milyar liralık iç borç servisine karşılık, 176,3 milyar liralık iç borçlanma yapacak. Bu dönemde dış borçlanma yapılmayacağı da ifade edildi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı, kasım-ocak döneminde 102,1 milyar liralık iç borç servisine karşılık, 176,3 milyar liralık iç borçlanma yapılacağını duyurdu. Bakanlık tarafından açıklanan iç borçlanma stratejisine göre Kasım 2022 - Ocak 2023 arasını kapsayan dönemde, Kasım ayında 31,2 milyar liralık iç borç servisine karşılık 57 milyar liralık, Aralık ayında 24,2 milyar liralık iç borç servisine karşılık 49,4 milyar liralık, Ocak 2023'te ise 46,7 milyar liralık iç borç servisine karşılık 69,9 milyar liralık iç borçlanma yapılması planlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön