02 / 05 / 2024

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışı ile ilgili bir duyuru paylaşıldı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği belirtildi. 

Hazine ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın! 

Bakanlıktan konu ile ilgili gelen son dakika açıklamasında, devlet ile vatandaşlar arasında senelerdir süregelen mülkiyet sorunlarının çözülmesi amacıyla hayata geçirilen 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeler çerçevesinde bugüne kadar 1 milyon vatandaşın tapularına kavuşturulduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada, Nisan 2022 tarihinde süresi içinde başvurmayanlar, yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler ile taksitli satışlarda sözleşmede belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler için başvuru ve ödeme süresinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığı vurgulandı.

Hazine ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Bu kapsamda yapılan son dakika açıklamasında, vatandaşlara, herhangi bir hak kaybı ile karşı karşıya kalmamaları için başvuru ve ödemelerini son gün olan 31 Aralık 2022 tarihine kadar yapmaları çağrısında bulunuldu. 

2B ARAZİ NEDİR? 

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlar 2B araziler şeklinde ifade ediliyor. Kanun kapsamında 2B arazilerin alım ve satım işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için yasaya uygun anlaşma yapılması ve noter huzurunda onay verilmesi gerekiyor. 

Gram altın 3 gün sonra net bu kadar olacak! Duyduk duymadık demeyin! Altının piri İslam Memiş resmen duyurdu!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye devasa zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu? Hemen bakın!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği hesaplara yatırıldı mı? Hemen Aralık 2022 ödemelerine bakın! 

 


Geri Dön