27 / 04 / 2024

Hazineye ait tarım arazileri için son gün 19 Kasım!

Hazineye ait tarım arazileri için son gün 19 Kasım!

Hükümet, hazineye ait tarım arazilerinin satılması ve kiralanması için 2012 yılından bu yana çeşitli düzenlemeler yapıyor. Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışı ve kiralanmasının önü açıldı. 



Hükümet, hazineye ait tarım arazilerinin satılması ve kiralanması için 2012 yılından bu yana çalışmalar yapılıyor. Bu arazilerin kiracılarına, kullanıcılarına ve paydaşlarına satışı için belirlenen tarih ve ödeme tarihleri bir kaç kez ertelendi ve son tarih 19 Kasım 2018 olarak açıklandı.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Çiftçiye Kiralanması'na yoğun talep geldi. Yaklaşık 218 bin çiftçiyi ilgilendiren bu uygulamaya 22 bin 860 çiftçi başvuru yaptı. Tarım arazilerine en çok talep 3 bin 387 başvuruyla Adana'dan geldi. Adana'yı  İzmir  1.824 başvuruyla, Antalya 1.500 başvuruyla, Kırklareli 1.180 başvuruyla ve Mersin 1.100 başvuruyla takip etti.

Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanabilmesi için 31 Aralık 2017 tarihinden önce bu arazilerin 3 yıl süreyle kullanılmış olması şartı bulunuyor. Bunun tespiti Milli Emlak Genel Müdürlüğü İl Müdürlükleri bünyesinde gerçekleştirilecek. Başvuru tarihi itibariyle arazilerin fiilen kullanımının da devam etmesi gerekiyor. Arazilerin ecrimisil borcunun da olmaması gerekiyor. 

Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanmasında kira bedeli mevcuttaki ecrimisil bedeli bedelinin yarısı üzerinden hesaplanıyor. Kiranın yüzde 25’ini peşin, kalanı ise iki taksit halinde ödenebilecek. Çiftçiler ödemeyi ister hasat dönemlerinde, isterse de yıl sonunda tek seferde yapabilecekler. 
 

Hazine arazilerinin satışı ve kiralanmasında son hamle!

Hazineye ait tarım arazilerine yoğun talep!

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön