19 / 04 / 2024

Hazır Beton Endeksi Kasım'da yüzde 0,6 oranında arttı!

Hazır Beton Endeksi Kasım'da yüzde 0,6 oranında arttı!

Hazır Beton Endeksi 2017 Kasım Ayı Raporu'na göre bileşik endeks olan Hazır Beton Endeksi kasım ayında eşik değerine oldukça yaklaşırken önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 oranında artış yaşandı. 



“Hazır Beton Endeksi” 2017 Kasım Ayı Raporu açıklandı. Rapor Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyuyor.


Geçen yılın aynı ayına göre en fazla artışı Faaliyet Endeksi gösterdi

Hazır Beton Faaliyet Endeksi Raporu'na göre Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1'lik artış yaşandı. 


Güven Endeksi, en fazla artış gösteren ikinci endeks oldu


Hazır Beton Güven Endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,9’luk artış gösterdi. Endeks değerinin eşiğin altında kalması, sektörün güveninin istenilen düzeyde olmadığını ortaya koydu.

 
İnşaat sektörünün Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans göstermesi bekleniyor

Rapor sonuçlarını değerlendiren Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beton faaliyetinde 9 aydır kesintisiz hareketliliğin devam ettiğini aktardı.

 

Hazır Beton Endeksi Kasım da yüzde 0,6 oranında arttı!


Yavuz Işık, “Güven Endeksi, geçen ayla aynı seviyede olmakla beraber hâlen istenilen düzeyde değildir. Ekim ayında Faaliyet Endeksi yükseldikten sonra, kasım ayında düşüş göstermiş olmasına rağmen halen eşik değerin üzerinde olması, inşaat sektöründe ilerlemenin devam ettiğine işaret etmektedir. TÜİK tarafından yakında kamuoyu ile paylaşılacak olan 3. Çeyrek büyüme rakamlarında inşaat sektörünün %6’nın üzerinde önemli bir büyüme ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans göstereceği tahmin edilmektedir. Ekim ve kasım aylarındaki Hazır Beton Faaliyet Endeksi değerleri, yalnızca 3. Çeyrekte değil yılın geri kalan kısımlarında da inşaat sektörünün Türkiye’nin büyümesini sırtlanacağını göstermektedir.” dedi.


Geri Dön