26 / 04 / 2024

Hazır Beton Endeksi Ekim ayında yüzde 0,2 oranında arttı!

Hazır Beton Endeksi Ekim ayında yüzde 0,2 oranında arttı!

“Hazır Beton Endeksi” 2017 Ekim Ayı Raporu açıklandı. Hazır Beton Endeksi ekim ayında önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 oranında arttı.



Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton  Endeksi” 2017 Ekim Ayı Raporu açıklandı. 

 

“Hazır Beton Endeksi” 2017 Ekim Ayı Raporu'na göre ekim ayında önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 oranında artış yaşandı. 

 

Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre en fazla artışı gösteren Faaliyet Endeksi oldu.

Hazır Beton Faaliyet Endeksi ekim ayı değeri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5’lik artış gösterdi. 

 

Güven Endeksi eşik değerin altında kaldı

Hazır Beton Güven Endeksi’nin güven Endeksi’nin eşiğin altında kalması, sektörün ekonomiye olan güveninin halen arzu edilen düzeyde olmadığı gösterdi. 

 

Ankete katılım gösterenlerin yüzde 20'si yeni istihdamı düşünürken, yeni yatırım düşünenlerin oranı ise yüzde 8 oldu.

 


“Konut satışları 3. çeyrekte rekor kırdı”
 

Hazır Beton Endeksi Ekim Ayı Raporu sonuçları ile ilgili görüşlerini açıklayan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, konut satışlarının Eylül ayına göre Ekim'de toparladığını ifade etti. 


Yavuz Işık, yılın 3. çeyreğinde inşaat sektörünün önemli bir performans sergileyeceğinin tahmin edildiğine söylerek “Ekim ayı Faaliyet Endeksi değeri, bu yılın son çeyreğine inşaat sektörünün nasıl başladığını göstermesi açısından önemlidir. Buna göre son çeyreğe inşaat sektörü hareketli girmiştir. 3. çeyrekte yeni konut satışlarında Türkiye’nin 180 bin konut ile rekor kırdıktan sonra 4. çeyreğe de aynı ivme ile girmesi, beklenenin aksine inşaat sektöründe durgunluk yaşanmadığını ortaya koymaktadır. İnşaat sektörünün yılın geri kalan kısmında performansını belirleyecek olan en temel unsur, konut maliyetlerinde ortaya çıkan önemli miktardaki artışın sektördeki talebi nasıl etkileyeceği meselesidir.” dedi.


Geri Dön