23 / 04 / 2024

Hazır ev mi betonarme mi?

Hazır ev mi betonarme mi?

Hazır evlere ilgi artıyor. Ancak hazır evler ne kadar sağlam? Hazır evlerin avantajları veya dezavantajları neler? Sabah Gazetesi yazarı İsmail Erel araştırdı, yazdı. Hazır ev mi betonarme mi?




Almanya'da son yıllarda hazır evlere olan ilgi giderek artmaya başladı. Betonarme bir binanın, inşaatlarda yaşanan sıkıntılar da hesaba katıldığında yaklaşık 1.5 yılda bittiği gözönünde bulundurulursa, hazır bir konutun dikilmesi ve içine yerleşilmesi sadece 1-2 hafta içinde gerçekleşebiliyor. Burada önemli olan farklı unsurlar var. 


Avantaj ve dezavantajlar var ısı gerektiğinden pahalıya malolan bir konuttan şikayetçi olur. Hazır evde bu sıkıntılar yok. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar farklı. Ama en önemlisi, bu evin dikilebileceği bir arsanın bulunması. 


Betonarme klasik yollarla inşa edilen evler halen daha çok tercih edilen sistem olsa dahi, hazır evlerin sergilendiği özel alanların, fuarların havası, bu evleri çok ayrı bir güzellikte gösteriyor. Betonarme binalar daha dayanıklı olarak görülüyor. 


Özellikle ısı yalıtımı konusunda daha fazla imkan olduğu söylense de, artık günümüzde hazır evlerde de neredeyse sonsuz imkanlar sözkonusu. Betonarme bir binaya ortalama 100 yıl ömür biçilirken, hazır evlere 50 yıl biçilse de, ilerleyen teknoloji ve yeni imkanlar, aradaki farkı da kapatacak gibi. 


Sabah




Geri Dön