19 / 04 / 2024

Hazır ofislere olan ilgi daha da artacak!

Hazır ofislere olan ilgi daha da artacak!

Avustralya’da ortaya çıkarak dünya çapına yayılan hazır ofis sektörü, 40 yıllık hayatının en başarılı dönemlerini yaşıyor. Ortak çalışma alanlarına olan ilginin giderek artması ve yapılan çalışmalar 2020 yılında 5 milyonun üzerinde insan hazır ofis kullanıcısı olacağını gösteriyor...



Avustralyalı gayrimenkul uzmanı ve esnek ofis sağlayıcısı Servcorp’un CEO’su Alf Moufarrige’nin girişimi ile ortaya çıkan hazır ofis ve ortak çalışma alanları fikri, yalnızca Avustralya ile sınırı kalmadan bütün dünyaya yayıldı. Hazır ofis sektörü, düşük maliyetli olması ve sosyal ortam yaratması açısından küresel anlamda yoğun talep görüyor. 

Hazır ofislere olan ilgi daha da artacak!

Yüzde 40 daha hesaplı

Serbest çalışanlar ve kurumsal firmalar ofis ve personel giderlerine gereksiz harcamalar olarak bakıyor. Yapılan araştırmalarda yer alan bilgilere göre; esnek çalışma alanları, geleneksel tarzda kurulan ofisler ile karşılaştırıldığında en az yüzde 40 daha az maliyete sahip. 

Hazır ofislere olan ilgi daha da artacak!

2020 yılına kadar esnek çalışma alanlarında çalışan sayısı 5 milyon olacak

Small Business Labs’ın (Küçük Şirketler Laboratuvarı) yaptığı araştırma, esnek çalışma alanları sektöründeki bu ilginin, önümüzdeki yıllarda da değişmeyeceğini, 2020 yılında hazır ofis kullanıcılarının 5 milyonu aşmasını ve lokasyon sayısının da 30 bine ulaşacağını gösteriyor.

Dünya çapında hazır ofis sektörünün kurucusu olan Servcorp’un Türkiye Genel Direktörü Damla Özgönül; Türkiye’deki hazır ofislere bakış açısının dünyadaki ile aynı olduğunu belirtti. 

Esnek çalışma alanı sağlayıcılarının sayısı 3 yılda yüzde 90 arttı

Hazır ofislere olan ilgi daha da artacak!

Servcorp Türkiye Genel Direktörü Damla Özgönül, “Son 3 yılda ortak çalışma alanı sağlayıcılarının sayısı yüzde 90 oranında arttı. Küresel Ortak Çalışma Araştırması raporlarına göre ise ortak çalışma alanlarının 2018 yılında dünya genelinde yaklaşık 19 bin tesis ve bu alanlarda çalışanların sayısının da 3 kat artarak 1,7 milyon kişiye ulaşması bekleniyordu. Bu veriyi ülkemiz üzerinden okumak da mümkün; Türkiye’de 100’ün üzerinde hizmet sağlayıcısı var ve hepsi büyümeyi hedefliyor. Bunun en önemli nedeni bu tarz ortak çalışma alanlarına artan talep. Artık işverenler artık ofis maliyetleri altında ezilmek istemiyor.” ifadelerinde bulundu.

Hazır ofis trendi artıyor!


Geri Dön