27 / 04 / 2024

Hedef Grubu,Uğur Center'ın 7 mağazasını satın aldı

Hedef Grubu,Uğur Center'ın 7 mağazasını satın aldı

Hedef Grubu, 30 yıllık perakendeci Uğur Center'ın 7 mağazasını satın alarak yeniden sektöre döndü



7 yıl önce 'Eko Market' adındaki zincirini Tansaş'a satan Türkiye'nin en büyük dağıtım şirketlerinden Hedef Grubu, 30 yıllık perakendeci Uğur Center'ın 7 mağazasını satın alarak yeniden sektöre döndü. Uğur Center'ın yüksek gelir grubuna hitap eden mağazalarını alan Hedef, mağazaları 'Reyon' adıyla hizmete açtı

Ulusal perakendecilerin 'satın alma' konusundaki hareketlilikleri şimdilik durgunlaşırken yereller harekete geçti. Yaklaşık 7 yıl önce 'Eko Market' adındaki zincirini Tansaş'a satan Türkiye'nin en büyük dağıtım şirketlerinden Hedef Grubu, gıda perakendeciliğine fazla uzak kalamadı ve İstanbul kökenli Uğur Center'ın 7 mağazasını satın alarak sektöre geri döndü. Yaklaşık 30 yıllık perakendeci olan ve 22 mağazası bulunan Uğur Center'ın ağırlıklı olarak Boğaz Hattı'ndaki mağazalarını satın alan Hedef Grubu, bu mağazaları 'Reyon' adıyla yeniden hizmete açtı. Uğur Center'dan satın aldıkları mağazaların yenilenmesi ve altyapı için yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve 150 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyleyen Reyon Genel Müdürü Beşir Kara, "Hedeflerimiz büyük. Kendimizi 7 mağazayla sınırlamadık. Yeni alımlar ve kiralamalar yapabiliriz" dedi.

Perakendede büyüyecek

Bu konuda kendilerine çok sayıda teklif geldiğini ve bunları değerlendirdiklerini aktaran Kara, "Gıda perakendeciliği büyümek istediğimiz bir alan. Uğur Center zaten Hedef Dağıtım'da müşterimiz. Bu nedenle anlaşmamız rahat oldu" diye konuştu.

Uğur Center'ın Şişli, Tarabya, Etiler, Gayrettepe, Çengelköy gibi yüksek harcama kapasitesine sahip mağazalarını bünyelerine kattıklarını ve Reyon marketlerinin de buna göre yapılandırıldığını anlatan Kara, "A gelir grubunu marketlerimize çekeceğiz. Bunun için ithal markalar, yöresel lezzetler de raflarda yerini alacak. Mağazaların lokasyonuna göre ürün çeşitlendirmesi yapacağız" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada Makro Market de Ankara'da faaliyet gösteren Vipaş'ın 5 mağazasını satın aldı. Bu yeni satın almayla Makro Market zinciri 110 mağazaya ulaştı.

Ethem Sancak'la hala çocukları

Siirtli Kara Ailesi'nin sahibi olduğu Hedef Grubu'nun ana işi 'dağıtım'. Oruçoğlu yağlarının da sahibi olan grubun çatısı altında Hedef Gıda, Horeka, Aktif Gıda, Global A.Ş., Hedef Kimya, Hedef Turizm şirketleri bulunuyor. Grup turizmde butik otel Hotel BurcClub'la faaliyet gösteriyor. Kara Ailesi aynı zamanda Kanal 24, Star TV'nin de sahibi olan Ethem Sancak'la hala çocukları.
Vatan


Geri Dön