25 / 04 / 2024

Heimtex'te Türk firmalarına yoğun ilgi

Heimtex'te Türk firmalarına yoğun ilgi

Frankfurt 2009 Uluslararası Heimtex, dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak biliniyor.



Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtex'e katılan 161 Türk firması ilgi odağı oldu. TİM Başkan Vekili İbrahim Burkay, bu ilgi 2009 yılına bakış açılarını olumlu yönde değiştirdiğini söyledi

Dünya'nın en büyük ev tekstili fuarı olan ve 14-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenen `Frankfurt 2009 Uluslararası Heimtex Fuarı'na Türkiye'den katılan 161 firma organizasyonun ilgi merkezi oldu. Fuarda Türk firmalarına büyük ilginin umutlarını yeşerttiğini belirten TİM Başkanvekili ve aynı zamanda Uludağ Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay, "Heımtex fuarında gördüklerimiz Ev Tekstili sektörünün 2009 yılına bakışını olumluya çevirdi" dedi.

En önemli fuarlardan
Dünyada yaşanan ekonomik krizin piyasaya etkisini ölçümleyebilmek açısından fuarın 2009 yılının en önemli organizasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Burkay, buradan çok olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını söyledi. Türk firmalarının 2009 yılında mevcut pazarlardaki durumlarını devam ettirmenin yanı sıra yeni pazarlara da girmeyi hedeflediğinin altını çizen Burkay, "Tüm dünyada global krizin etkisi ile talepte ciddi bir daralma yaşandı. Bu daralmadan da en çok üretici ihracatçı ülkeler etkilenirken, Türkiye'nin bu yeni dönemde sahip olduğu kıvrak üretim yapısı ve pazarlara olan yakınlığı ile azalan ama sıklaşan müşteri taleplerini karşılamada diğer üretici ülkelere nazaran daha avantajlı olduğunu bu fuarda bir kez daha gördük" dedi.

Dünyanın gözü üzerimizde
Fuarda geçen yıla kıyasla ziyaretçi sayısında azalma olduğunu, ancak gelenlerin büyük çoğunluğunun profesyonel alıcılardan oluşmasından dolayı fuarın verimliliğinin arttığını aktaran TİM Başkanvekili İbrahim Burkay, Türk firmalarının organizasyona sinerji kattığının altını çizdi.

Radikal

Geri Dön