25 / 04 / 2024

Helis Yapı Avrupa'da konut inşa edecek!

Helis Yapı Avrupa'da konut inşa edecek!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, yaptığı açıklamada Helis Yapı ile Avrupa'da konut, Afrika'da eğitim, sağlık ve endüstriyel projeler inşa edeceklerini söyledi.




Projebeyaz Gayrimenkul, '360derece uluslararası profesyonel gayrimenkul hizmetiyle Türkiye'de ve dünyada sektörün en iyileri arasında gösteriliyor. "Gayrimenkul sektöründe müşterilerin yatırım danışmanı' ve 'yatırım koçuyuz" diyen Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, 2016'yı yüzde 40 büyümeyle kapattıklarını söylüyor. 2017 hedeflerini ise 'satışları artırmanın yanı sıra geliştirici olarak Helis Yapı ile Avrupa'da konut, Afrika'da eğitim, sağlık ve endüstriyel projeler inşa etmek' olarak açıklıyor. 


2006'da Murat Uzun, Tolga Han ve Derya Deniz'in kurduğu ve başlangıçta sadece gayrimenkul alım-satım danışmanlığı yapan Projebeyaz Gayrimenkul, zamanla '360 derece uluslararası profesyonel gayrimenkul hizmeti' veren marka konumuna geldi, ikisi Türkiye'de, diğerleri Kuveyt, İngiltere ve Almanya'da olmak üzere toplam beş ofisle hizmet veren Projebeyaz; Helis Yapı, PRO MNG ve Beyaz Creative adındaki şirketleri de bünyesinde barındırıyor. 


Sektörünün en çok seyahat eden şirketi oldukları, son üç yılda gayrimenkul fuarları ve bireysel müşteri ziyaretleri için dünyanın etrafını beş kez dolaştıkları bilgisini veren Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkam Murat Uzun, "Müşterilerimizindoğru gayrimenkule yatırım yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Gayrimenkul projelerinin değerini yukarı çeken bir 'gayrimenkul doktoruyuz" diyor. Bunu, "Türkiye'de, başka bir ülkede ya da başka bir ülkeden Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen müşterilerimize, burada ya da o ülkede satış öncesi ve sonrası için belirli süre hayat koçluğu yapıyor, fiziksel olarak yanlarında yer alıyoruz" diyerek açıklıyor. 


Murat Uzun ile Projebeyaz'ın kuruşundan bu güne kat ettiği mesafeyi konuştuk; 2017 iş planlarını, sürdürülebilirlik ve verimlilik çalışmalarını masaya yatırdık. 


Kuruluş öykünüzden bahsedebilir misiniz? 

Projebeyaz Gayrimenkul'ü 2006 Ocak'ta, Tolga Han ve Derya Deniz ile kurduk. Sanayi 

sektöründe çalışan üç girişimci olarak, gayrimenkul yatırımı yapmak istememize rağmen bir türlü gerçek ve profesyonel bir gayrimenkul danışmanı bulamıyorduk. Sektörde hiçbir mesleki kriteri olmadan sadece franchise tabelasını kullanarak profesyonel görünen ve müşteriyi hatalı gayrimenkule yönlendiren tecrübelerle karşılaştık. Bu gözlemimizden yola çıkarak, 'iş başa düştü' dedik ve girişimci ruhla harekete geçerek Projebeyaz'ı hayat geçirdik. 


Sektörde temel hedefleriniz neler? 

Müşterilerimizin doğru gayrimenkule yatırım yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimize, A'dan Z'ye doğru şekilde, pazarlama kriterlerine uygun gayrimenkul danışmanlığıyla ulaşıyoruz. 

Bir ofis planı ile başlayan  Projebeyaz markası, bugün yurt içinde ve yurt dışında yüzde 100 kendi ofisleri ve kendi ortakları olan uluslararası gayrimenkul yatırım hizmeti verebilen bir marka haline dönüştü. 


Faaliyet alanınız ve hizmetleriniz neler? 

Başlangıçta sadece gayrimenkul alım-satım danışmanlığı veriyorduk. Zaman içinde 'yurt içi ve yurt dışında 360 derece profesyonel gayrimenkul hizmeti' verir hale geldik. Bu hizmetlerin içinde, inşaat şirketleri için arazi belirleme, arazi üzerinde yapılacak projenin hedef müşteri karmasını saptama, projenin tamamlanması ve teslimi, her projeyi şirket yönetim kuralları içinde yönetme gibi hususlar yer alıyor. Örneğin, Kuveyt veya İspanya'daki bir müşterimizin Türkiye'den konut almak istemesi durumunda, bir gün içinde bulunduğu adrese ulaşıyor ve ona konuyu yerinde anlatıyoruz. 

Aynı şekilde Türkiye'den başka bir ülkede mülk almak isteyen müşterimize gayrimenkul hizmeti veriyor, o ülkede satış öncesi ve sonrası için belirli bir süre hayat koçluğu da yapıyoruz. Bu açıdan projenin değerini yukarı çeken bir 'gayrimenkul doktoru'yuz. 


Grup şirketleriniz hangileri? 

Helis Yapı, Türkiye'de butik projeler üreten inşaat şirketimiz. PRO MNG, yurt dışındaki müşterilerimizin Türkiye'deki, Türkiye'deki müşterilerimizin yurtdışındaki gayrimenkulünün kiralanması, kiraların tahsilatı, vergi hesaplamaları ve ödemeleri gibi işlemleri yapan profesyonel mülk yönetim şirketimiz. Bir de reklamtasarım-web şirketimiz Beyaz Creative var. 


Türkiye'de ve yurtdışında kaç tane satış ofisiniz var? Bu sayı artacak mı? 


Türkiye'de iki ofisimiz var. Biri, İstanbul Avrupa yakasındaki Zorlu Residence'da, diğeri Anadolu yakasındaki Helis Yapı'nın Kartal Helis Metro Ofis binasında yer alıyor. Yurtdışında ise Kuveyt, İngiltere ve Almanya ofislerimiz bulunuyor. Yurt dışında ilk ofisimiz 2014'te Kuveyt'te açtık. 

2015'te hedeflerimizi dünya gayrimenkul piyasasına endeksledik. Gayrimenkulün yatırıma değer katacak ve yatırımın kârlılığını uzun vadede artıracak yeni ülkelerde de ofisler açmayı planlıyoruz. 

Kuruluştan bu yana ne kadar büyüdünüz? Geçen yılı nasıl kapattınız? 

Bu güne kadar 1 milyon 500 bin metrekarelik alan satışı yaptık, değeri 2 milyar dolara ulaşan 30 arklı projede konsept danışmanlığı, satış, pazarlama, satış sonrası tesis yönetimi başlıkları altında hizmet verdik. 11 yıllık geçmişimizde her yılı büyüyerek kapattık, geçen yıl da cirosal olarak 2015'e göre yüzde 40 büyüdük. 


2017'ye ilişkin yatırım ve iş planınızda neler var? 


Sektör adına 2016'ya göre daha iyi geçeceğini düşündüğümüz 2017'de sektördeki payımızı artıracağız. Bu yıl itibarıyla Türkiye'nin bazı yazlık bölgelerinde villa projelerine ve İstanbul/Anadolu yakasında beş farklı konsept projeye başladık. Yılın son çeyreğine yetiştirmeyi planladığımız İstanbul/ Avrupa yakasında nitelikli bir karma proje üzerinde çalışıyoruz. 

Satışlarımızı artırmanın yanı sıra geliştirici olarak da Helis Yapı ile yurtdışındaki öncelikli hedefimiz Avrupa'da konut, Afrika'da eğitim, sağlık ve endüstriyel projeler inşa etmek. 


Hedef pazarlarınız, iş yapmak istediğiniz ülkeler hangileri? 


Türkiye iç piyasası ilk hedefimiz. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de yatırımlarımızı artırıyoruz. Arap Yarımadası, Avrupa'da yaşayan ve Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünen Türkler ve onların bulundukları ülkeleri hedefliyoruz.  Bugüne dek 12 inşaat projesi geliştirdik, 12 proje üzerinde çalışıyoruz. 


Sürdürülebilirlik ve verimlilik çalışmalarınız neler? 


Dünya gayrimenkul piyasasını tanımak, kendimizi ve pazarımızı geliştirmek için 25 ülkeye yolculuk yaptık ve bu ülkelerin çoğuna ortalama altı defa gittik. Uluslararası 150 fuara katıldık. Müşterimizle gayrimenkul hizmetinin tamamlanmasından sonra ilişkimizi kesmeyerek sürdürülebilirliği sağlıyoruz. 




10 ADIMDA DÜNDEN BUGÜNE PROJE BEYAZ 

1)2006'da faaliyetlerimize bireysel ve kurumsal müşterilere emlakçilik hizmetleri vererek başladık. Dünyaca ünlü franchise markalarının temsilciliklerini alarak bu hizmetleri geliştirdik.

2)Daha sonra tüm satış ve pazarlama organlarımızı Projebeyaz çatısı altında topladık. Hizmetlerimizi önce İstanbul sonra Türkiye daha sonra da yurtdışı olarak geliştirdik. 

3)Emlakçilik hizmetlerimizin yanına satış ofisleri yönetimleri, bina yönetim hizmetleri başlıklarını ekledik. 

4)2008'de ilk konut projemiz Dumankaya Trend ve ilk karma projemiz olan Kempinski Residence Astoria'nın satış ve kiralama işlemlerini yönetmeye başladık. 

5)2010'da Helis Yapıyı kurduk ve kazandıracak bölgelerde nitelikli projeler ürettik. Kartal E-5 üzerindeki ilk ofis projesini inşa ettik. 

6)2012'de Irak/Erbil'de yurtdışındaki ilk fuarımıza katıldık ve ilk yurtdışı ofisimizi Kuveyt'te açtık. 

7)Kuveyt'te bugüne kadar yapılmamış büyüklükte ve katılım ile Helis More projesinin galasını gerçekleştirdik. 

8)Kuveyt'ten sonra Londra'ya, Almanya'ya ve Moskova'ya ofis açtık. 

9)Grup şirketlerimize, satış ve pazarlamaya destek amaçlı reklam, tasarım ve web hizmetleri veren Beyaz Creative'i dâhil ettik. 

10)2017 itibarıyla yabancı yatırımcılarımızla Bursa'da proje geliştiriyoruz. 

farklı projede konsept danışmanlığı, satış, pazarlama, satış sonrası tesis yönetimi başlıkları altında hizmet verdik. 11 yıllık geçmişimizde her yılı büyüyerek kapattık, geçen yıl da cirosal olarak 2015'e göre yüzde 40 büyüdük. 




YATIRIM KOÇUYUZ: Bireysel müşterilerimize 'gayrimenkule yatırımda mesafe kavramı yoktur' sloganıyla, gayrimenkul portföyü sunuyor ve gayrimenkul hizmeti veriyoruz. Müşterilerimizin gayrimenkul satın aldıklarında 'benim adıma tüm operasyonu yönetecek bir şirket var' güvenini kazanmak için uzun bir yolculuk yaptık. 'Yatırım danışmam' ve 'yatırım koçu' işlevini görüyoruz. 

TAM PAKET UYGULAMA: Kurumsal inşaat şirketi müşterilerimizi öncelikle bölge ve arsa tespiti ile başlayan bir analiz sunuyoruz. Projede yaşayacak veya projeye yatırım yapacak müşteri profilini, müşterilerin talep ettiği özelliklere sahip dairelerin iç mimarisini ve satış fiyatlarını oluşturuyor, tüm verilerin toplanarak proje yatırımının son analizlerini varyasyonları ile şirkete sunuyoruz. Mimari tasarım, satış ve pazarlama, projenin tamamlanması gibi tam paket plan ve uygulama yapıyoruz. 

SÜREKLİ YENİLENİYORUZ: Hizmetlerimizin alt toplamı '360 derece gayrimenkul hizmeti' olarak konumlanıyor. Hizmet kalemlerimiz ve neticeleri dikkate alındığında bu alanda Türkiye'nin ve yakın coğrafyamızın en iyisiyiz diyebiliriz. Dünyada da bu alanda en iyiler arasında yer alıyoruz. Ayrıca sektörünün en çok seyahat eden şirketiyiz. Son üç yılda gayrimenkul fuarları ve bireysel müşteri ziyaretleri için dünyanın etrafını beş kez dolaştık. 



Ekonomist




Geri Dön