26 / 04 / 2024

Hepsiburada.com'un ciro hedefi 1 Milyar TL!

Hepsiburada.com'un ciro hedefi 1 Milyar TL!

Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, daha agresif bir yatırım dönemi içinde bulunduklarını, seneye Hepsiburada.com'un ciro hedefini 1 Milyar TL olarak belirlediklerini söyledi..



Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada.com'un her ay 1 milyonun üzerinde ürün sattığını belirterek, "2014'te 1 milyar TL ciroyu yakalayacağımızı düşünüyoruz" dedi. Türkiye'de e-ticaret pazarının hâlâ küçük bir paya sahip olduğunu söyleyerek, "Pazarın en büyük oyuncusu olarak bunda bizim de sorumluluğumuz var. Belki bazı yatırımlarda geç kaldık. Ama bu yıl başladığımız agresif yatırım dönemiyle büyümeye katkı yapacağımızı düşünüyorum" dedi. 


Webrazzi Summit 2013 dün başladı. Türkiye'ye yeni giriş yapan milyar dolarlık girişimler, özel lansmanlar, Türkiye yatırım ekosisteminin en önemli oyuncuları, başarılı girişimciler, Türkiye'ye yön veren firmaların üst düzey yöneticilerinin katıldığı zirve yoğun ilgi gördü. Zirve kapsamında VVebrazzi Kurucusu Arda Kutsal, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ile bir söyleşi yaptı. 

Hanzade Doğan Boyner "2014'te memnun edemediğimiz müşterinin olmamasını istiyoruz" Kutsal'ın hepsiburada.com'un finansal sonuçlarına ilişkin soruları yanıtlayan Doğan Boyner şöyle konuştu: "Kârlılık artışımız gerçekten iyi. Ayda 1 milyondan fazla ürün satıyoruz. 2014'te 1 milyar liralık ciroyu geçeceğimiz kesin. Ciroda da yüzde 50'nin üzerinde büyüyoruz. Ama bizim için önemli olan bu rakamlar değil. Biz daha yeni başlıyoruz. Biz müşteriye hizmette ne kadar iyileştirme yaptık, ürün gamına ne yenilikler kattık bunlara odaklanıyoruz. Fiyatta rekabetçi olmayı önemsiyoruz ama tek hedefimiz bu değil. Hizmet kalitesi çok önemli." e-ticaret girişimcisi olmak isteyenlere "sermaye" uyarısı yapan Doğan Boyner, "Burası sermaye yoğun bir sektör. 1-2 milyon dolar yatırım yapıp birkaç yüz milyon dolar kazanılan bir sektörmüş gibi bir algı var. Offline sektörden daha fazla sermaye gerekiyor. Burada şöyle bir dünya yok; resimleri çekerim, sipariş alırım, 10 gün sonra gönderirim diye bir şey yok. Ciddi sermaye isteyen bir sektör" diye konuştu. 


Daha agresif bir yatırım dönemi içinde olduklarını söyleyen Doğan Boyner, "Hizmet kalitesi bizim birinci önceliğimiz. Sattığımız ürünlerin yüzde 70'ini ürün siparişinden 2 saat sonra kargoya verebiliyoruz. Ama kargo şirketlerinin de ciddi yatırım yapması gerekiyor. 2014'te bunun meyvelerini yiyeceğimizi düşünüyoruz. 2014'te asıl hedef alışveriş yapan herkesin Hepsi Burada'dan mutlu ayrılması" dedi. 


Radikal



Geri Dön