18 / 04 / 2024

Her ay hesabınızda! Yardıma muhtaç kişilere destek ödemesi!

Her ay hesabınızda! Yardıma muhtaç kişilere destek ödemesi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve müracaat şartlarını sağlayıp başvuru yapan vatandaşlara her ay 1037 lira fukara aylığı ödeniyor.



Vakıflar Genel Müdürlüğü başvuru yapan vatandaşlara her ay 1037 lira fukara aylığı ödüyor. VGM tarafından ayrıca öksüz ve fakirlik gidişatında ilkokul, ortaokul, lise ve yükseköğrenim talebelerine eğitim takviyesi hizmeti, öksüz ve engelliere fakirlik aylığı hizmeti, lüzum sahibi bireylere kuru yiyecek ve sıcak yemek hizmeti verilmektedir. Peki bu muhtaç aylığı ödemelerinden kimler nasıl yararlanabilir?

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; ilgili koşulları sağlayan vatandaşlar, ihtiyaç sahibi aylığı başvuru formu ve özürlü özürlerini belirten sağlık kurulu raporunu ikamet ettikleri ilin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne elden veya posta yoluyla göndererek başvuruda bulunabilirler.

Muhtaç aylığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından müracaat koşulllarını sağlayan vatandaşlara her ay düzenli olarak verilen yardım ödemesidir. Müessesenin resmi sitesinde yer alan tanımda ise "Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır koşullarının yerine getirilmesi emeliyle muhtaç aylığı bağlanmaktadır." ifadeleri yer almakta.

VGM tarafından ayrıca yetim ve muhtaçlık durumunda ilkokul, ortaokul, lise ve yükseköğrenim öğrencilerine eğitim yardımı hizmeti, yetim ve engellilere muhtaç aylığı hizmeti, ihtiyaç sahibi kişilere kuru gıda ve sıcak yemek hizmeti verilmektedir. Peki bu muhtaç aylığı ödemelerinden kimler nasıl faydalanabilir?

 Her ay hesabınızda! Yardıma muhtaç kişilere destek ödemesi!

Ne kadar ödeme yapılır?

2021 yılı itibari ile muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 1037 TL ödenmekte olup aylık alanların, vefat etmesi, muhtaçlık durumunun ortadan kalkması, bakım altına alınması, erkek çocukların 18 yaşına girmesi, kız çocuklarının ise yükseköğretimde 25 yaşını tamamlaması, aylığın 3 ay aralıksız alınmaması gibi durumlarda kesilmesi durumu söz konusudur.

 Her ay hesabınızda! Yardıma muhtaç kişilere destek ödemesi!

Nasıl başvuru yapılır?

İlgili şartları sağlayan vatandaşların muhtaç aylığı başvuru formu ve engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu ile ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilmektedir. Bağlı bulunulan ilde veya ilçede hangi müdürlüklerin olduğu aşağıda yer alan linkte detaylı olarak ifade edilmiştir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne göre, ihtiyaç sahibi emekli maaşı almak için bir akrabanın engelli olması gerekiyor. Engelli bir akrabanız yoksa ebeveynleri olmayan bir kişi olmalısınız. Adından da anlaşılacağı gibi, bu maaş ihtiyacı olan insanlara verilir.

Anneniz veya babanız vefat etmiş olması gerekir, Anneniz veya babanızın %40 veya daha fazla sakatlığı olması gerekir,Kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması.Belirtilen koşullardan birini yerine getirmese bile, 1037 TL yardım maaşından yararlanamazsınız. Bu şartları yerine getirenler, başvuru formunu doldurmalı ve engelli oldukları takdirde sağlık kurulu raporu ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğüne şahsen başvurmalıdır.

 Her ay hesabınızda! Yardıma muhtaç kişilere destek ödemesi!

BAŞVURU FORMU

Başvuru formları ise şu şekilde:

- Muhtaç Aylığı (ENGELLİ) Başvuru Formları için tıklayın

- Muhtaç Aylığı (YETİM) Başvuru Formları için tıklayın

Muhtaç aylığı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların başvuru formunu doldurması ve imzalaması, daha sonra engelli ise engel durumunu belirten sağlık raporunu da ekleyip ikamet ettiği şehirde bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü 'ne şahsen ya da posta yolu ile göndermesi gerekmektedir. Başvuru sırasında adayların götürmesi gereken evrakları şu şekilde:

Muhtaç aylığı başvuru formu,

Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

 Her ay hesabınızda! Yardıma muhtaç kişilere destek ödemesi!

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (VGM)

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti döneminde de faaliyetlerine devam eden 41.500 Osmanlı vakfından kurucu ve mütevellisi ölen vakıfları yöneterek özel bir rol üstlenmiştir. Vakıflar Genel Müdürlüğü bahsedilen vakıflara ait 18.500 tarihi bina ve 67.000 emlakin restorasyonu, bakımı ve mülkiyet yönetimini de üstlenmiştir.

38.000 kişiyi istihdam eden ve 120 milyon avro değerinde kira gelirine sahip Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan Vakıfbank'ın sahibidir. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bir diğer önemli işlevi ise yönettiği vakıfların gelirleriyle binlerce fakir ve ihtiyaç sahibi kişiye sağladığı sosyal hizmetlerdir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından sonra kurulan yaklaşık 4500 vakfın faaliyetlerini denetlemektedir.

SGK'dan müjdeli haber geldi! Geri ödemesiz 914 TL'yi aşan maaş! 

Müjde! İhtiyaç sahiplerine gıda ve para yardımı yapılacak! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön