26 / 04 / 2024

Her şehre bir hastane planı, tam güne takıldı

Her şehre bir hastane planı, tam güne takıldı

Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Türkiye'nin her şehrinde bir hastane açma planına doktorlar için tam gün yasası nedeniyle ara verdiklerini söyledi



Ethem Sancak, İş Hayatı Dayanışma Derneği'nin (İŞHAD) geleneksel yaz kahvaltısında yaptığı konuşmada, ortağı olduğu Medical Park hastanelerinde 8 bin 500 olan çalışan sayısını doktorlar için "Tam Gün Yasa Tasarısı" olarak adlandırılan düzenlemeden sonra 6 bine düşürmek zorunda kaldıklarını ifade etti. 
 
Sancak, "Hastaneler ve hekimlerle ilgili temmuz kararnamesi çıkmasaydı 5 yıllık vizyonumuz içinde Türkiye'nin her şehrinde hastane yapmayı planlıyorduk. İki musibetle karşılaştık. Birisi 'Sağlık Bakanlığı'nın temmuz kararnamesi' diğeri de global kriz. Bu ikisi maalesef şu anda oradaki yatırımlarımızı durdurmamıza neden oldu." dedi. Hedef Alliance şirketinin, ilaç dağıtım ağında Mısır ve Cezayir'de pazar lideri olduğunu ifade eden Sancak, Doğu Avrupa, Asya ve Afrika'da yaklaşık 20 ülkede ilaç dağıtımında pazar lideri konumuna gelmek istediklerini bildirdi.

İŞHAD Başkanı Recep Ekşi de ekonomide yavaş yavaş kıpırdanmaların başladığını, bu kıpırdanmaların sahte değil gerçek olmasını istediklerini ifade etti.
Zaman


Geri Dön